Propagandistul lui Putin face profeții: Poporul rus va „înceta să mai existe” dacă Moscova pierde războiul din Ucraina/ video

Vladimir Soloviov, propagandistul favorit al lui Vladimir Putin, susține că poporul rus va „înceta să mai existe” dacă războiul din Ucraina va fi pierdut de Kremlin, potrivit Sky News.

 

Soloviov afirmă că vor exista „înfrângeri dure și amare” până când țara va lucra pentru un singur lucru – ” pentru front și pentru victorie”.

El spune: „Altfel, nu vom exista. Nu va exista nici cultură rusă, nici limbă rusă și nici popor rus”.

Putin vrea ca Rusia să „accelereze procesul de luare a deciziilor” în război

Vladimir Putin a luat cuvântul la prima reuniune a unui nou consiliu de coordonare pentru a gestiona activitatea guvernului pe frontul intern.

Liderul Kremlinului a declarat că țara trebuie să „accelereze procesul de luare a deciziilor” în legătură cu campania militară din Ucraina. Acesta vrea o coordonare sporită a structurilor guvernamentale și a regiunilor, potrivit Sky News.

Riscul unui atac nuclear rusesc este scăzut, a declarat astăzi premierul Norvegiei.

Premierul norvegian Jonas Gahr Støre s-a adresat astăzi parlamentului țării despre situația actuală din Ucraina - într-un discurs care a inclus cea mai recentă evaluare a amenințării nucleare de la Moscova.

„Rusia are multe tipuri diferite de arme nucleare, inclusiv mai multe categorii diferite de arme nucleare tactice.

„Acestea sunt destinate utilizării în extinderea sistemelor de arme convenționale. Utilizarea armelor nucleare ar depăși o graniță nemaiauzită. Considerăm că probabilitatea de utilizare este încă mică. Dar nu este zero.

În lumina limbajului folosit, nu putem respinge posibilitatea. Deși probabilitatea este mică, aceasta a crescut. Trebuie să presupunem că scopul amenințărilor este de a slăbi solidaritatea occidentală cu Ucraina. Este o formă de șantaj”, a spus el.

Ce este bomba nucleară murdară. Bogdan Chirieac: Este monstruos ceea ce se întâmplă. Înseamnă morți și foarte mulți bolnavi iradiați

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat ce este bomba nucleară murdară, despre care se spune că ar urma să fie folosită în Ucraina.

SUA a respins acuzațiile Moscovei potrivit cărora Ucraina ar pregăti un atac nuclear pe propriul său teritoriu. Reacția Washingtonului vine după ce Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a afirmat zilele trecute că Ucraina intenționează să folosească o așa numită bombă murdară pe teritoriul său, continuând să facă aceste afirmații fără să aibă nicio dovadă, într-o serie de discuții avute cu omologii săi din Turcia, din Marea Britanie, chiar și din Franța. Specialiștii spun însă că Vladimir Putin ar pune de fapt la cale acest atac încercând să arunce vina pe armata lui Zelenski. O bombă murdară este compusă dintr-un amestec de explozibil și pulbere sau granule radioactive, care sunt răspândite în zona vecinătății deflagrației.

În acest context, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Realitatea Plus dacă într-adevăr Rusia ar căuta, de fapt, un pretext, prin lansarea acestor acuzații la adresa Ucrainei.

"Este în mod evident o aberație, un pretext pentru o eventuală folosire de armă nucleară tactică. Bomba nucleară murdară e un fel de bombă nucleară și asta. E o bombă convențională, înfășurată cu material radioactiv. Cum ucide bomba asta? Prin poluarea radioactivă, deci este monstruos ceea ce se întâmplă. Înseamnă morți și înseamnă foarte mulți bolnavi iradiați, pe termen lung. Deci așa ceva nu s-a folosit niciodată în lume. Există și această posibilitate în arsenalul umanității dacă dorește cu orice preț să se autodistrugă și ce face Moscova este demn de ISIS, să știți.

Acest război este una dintre cele mai mari greșeli politice din istorie. Putin a crezut că în 48 de ore va câștiga și că Ucraina îl va primi cu brațele deschise. Atât de aerian era în clubul său de oligarhi. Nu a fost așa. După cum vedem foarte bine, este o rezistență extraordinară, Rusia pierde războiul, este disperare la Kremlin, izolare pe plan internațional și amenințarea folosirii de bombe nucleare", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel