Procurorul Călin Nistor este noul șef interimar al DNA

calin nistor
calin nistor

Procurorul Călin Nistor a fost delegat pentru 6 luni în funcția de procuror-șef la DNA, după ce Laura Oprean a cerut încetarea detașării la conducerea interimară a DNA. Nistor a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea cu grad profesional corespunzător PICCJ, în prezent ocupând prin delegare funcţia de şef al Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Desemnarea lui Nistor a venit, joi, după ce Laura Oprean a cerut încetarea detaşării în funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, începând de luni, ea urmând a-şi prelua poziţia avută anterior, respectiv pe cea de procuror şef adjunct al DNA, informează Mediafax.

 Prin ordinele emise joi, 7 martie, de către Daniel Morar, fostul şef al DNA, în prezent prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie "s-a dispus, la cerere, încetarea din data de 11 martie 2013" a delegării Laurei Oprean în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Cu aceeaşi dată, Oprean va fi delegată pe o perioadă de şase luni în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie."

 Călin Nistor este procurorul care a instrumentat dosarul președintelui CJ Argeș, Constantin Nicolescu (PSD), dar și dosarele în care au fost arestați mai mulți oameni de fotbal din Pitești, printre care Gheorghe Constantin și Cornel Penescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel