Preotul Necula a transmis un avertisment pentru perioada de după COVID-19.
Preotul Constantin Necula avertizează că după pandemia de COVID-19 urmează o mare bătălie, pentru că în aceşti ani pandemici "am uitat că oamenii au nevoie de sprijin, de comunicare, de galerie, de mână întinsă, de căldura omenească".
"Îi mulţumesc de prezentare, că altfel iar o să se întrebe cineva, ce caută un popă, domne, la un congres de psihiatrie. Aş zice că mai bine să râdă la noi, decât la dumneavoastră sau mai bine să se bucure cu noi, decât cu medicii legişti. (...) Din acest motiv, astăzi sunt aici şi ca să exprim sprijinul nostru în marea bătălie care va urma în perioada post-COVID. Atenţi la măşti, la pastile, la supozitoare, la căşti, la ATI-uri, am uitat că oamenii au nevoie de sprijin, de comunicare, de galerie, de mână întinsă, de căldura omenească şi deja rezultatele le-aţi văzut. E drept că politicienii noştri nu cred în mesajul psihiatrilor, ci al altor primari din alte ţări. Aţi văzut ce furori a făcut articolul primarilor, mai mari decât apelul psihiatrilor, că ţara e în derivă. Vă rog să ţineţi aproape unii de ceilalţi", a spus preotul Constantin Necula, vineri, în deschiderea Conferinţei Naţionale "Psihiatrie şi Psihologie Medico-Legală", potrivit Agerpres.
În calitate de preşedinte al "Crucii Albastre din România", Constantin Necula a precizat că, "alcoolicii şi dependenţii de alcool, de droguri şi de jocuri de noroc fac parte integrantă din ceea ce înseamnă caricaturizarea sufletului de dragul economicului."
Prodecan al Facultăţii de Teologie din Sibiu, preotul Constantin Necula a povestit cum şi un medic legist l-a ajutat să îl cunoască pe Dumnezeu.
"În al doilea rând trebuie să vă spun că sunt un copil crescut la Braşov de un medic legist, până la urmă, pentru că în clasa a zecea am avut şansa ca domnul doctor Moga, în vremea aceea medicul legist al unei regiuni foarte mari din ţară, să ne ia pe colegii mei de clasă să ne înveţe anatomia acolo. Îi datorez omului acela, mai mult despre cunoaşterea lui Dumnezeu, decât multor teologi, pentru că eu cred că cel care cunoaşte omul în profunzimile sale, se apropie şi mai mult de Dumnezeu", a mai spus Necula.
Peste 600 de specialişti din patru ţări, participă vineri şi sâmbătă, la prima conferinţă naţională de psihiatrie şi psihologie medico-legală, organizată de Spitalul Clinic de Psihiatrie din Sibiu, la Facultatea de Medicină şi cu transmitere online.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu