Polițistul care a intervenit în apartamentul crimei din Roman rupe tăcerea. ”Este erou, datorită lui al doilea copil este în viață”

foto captură Antena 3/ Crimă Roman
foto captură Antena 3/ Crimă Roman

Polițistul care a intervenit primul în apartamentul din Roman, unde un tată și-a tăiat fiicele gemene, una dintre ele murind, a povestit cum a trăit intervenția și a descris primele imagini. 

”A intrat prin stație că trebuie să mergem urgent într-o locație unde o femeie sesizează că a fost înjunghiată de soțul ei. Au plecat două patrule, jandarmii. Când am ajuns acolo, am găsit-o pe mama copiilor plină de sânge în fața blocului, plângea, era disperată, ne cerea ajutorul, ne-a spus că a rămas soțul în casă cu doi copii mici și că ar putea fi agresați. Am avut noroc cu un vecin care a venit cu un dispozitiv mecanic și am reușit să spargem ușa și să intrăm în apartament. 

Când am intrat în casă, agresorul stătea în mijlocul camerei, plin de sânge, nu mai reacționa în niciun fel, nu s-a împotrivit, l-am încătușat și l-am condus la sediul Poliției Municipiului Roman. 

”Mi-ai omorât copilul, ce ai făcut?”

Mie mi-au rămas în minte acele vorbe ale mamei, când a început să strige: ”Mi-ai omorât copilul, ce ai făcut?”. Eu n-am crezut nicio clipă că ar fi putut face rău copiilor. Am crezut că și-a agresat soția și-l ducem la secție, pentru a se lua măsurile legale împotriva lui. 

Nu am văzut în acele momente cuțitul, el era murdar de sânge. 

Când le-am văzut pe gemene... nu știu dacă-mi pot găsi cuvintele să spun ce am simțit atunci. Toate frustrările mele adunate din meseria asta de 28 de ani... mi-au luat și graiul, și tot. A fost îngrozitor. Erau pe pat și într-un pătuț. 

A venit echipaj medical la fața locului, a acordat primul ajutor, și din rândul jandarmilor au acordat primul ajutor.” a povestit primul polițist ajuns la fața locului, Ioan Cănărău, la Antena 3. 

”Eu îl consider un erou”

El a mai descris agresorul, ulterior: ”Tremura și nu zicea nimic”. 

”Când mama ne-a zis că a agresat-o soțul cu cuțitul și că ar putea să le facă rău copiilor, am decis că trebuie să spargem ușa, că nu mai e timp până să vină altcineva. Am chemat și pompierii, dar dura până ajungeau. A venit acel vecin, eu îl consider un erou, pentru că am reușit, cu ajutorul lui, să spargem ușa și să intrăm în locuință. Datorită lui, zic eu, celălalt copil a rămas în viață” a mai spus polițistul. 

Citește și: Mama gemenelor înjunghiate de propriul tată, în Roman, scrisoare cutremurătoare. Scene terifiante, din ziua crimei. Semnalele pe care le-a dat bărbatul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel