Poate controla o țară tot internetul? Elon Musk, semnal de alarmă în privința libertății de exprimare

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Conflictul dintre Elon Musk și guvernul australian se intensifică după ce o instanță locală a ordonat platformei „X” (fosta Twitter) să elimine o înregistrare video a atacului terorist din Sydney. Atacul, care a avut loc săptămâna trecută, a dus la moartea unui episcop și la rănirea altor persoane, potrivit Reuters.

Musk a criticat vehement decizia instanței, acuzându-l pe premierul Anthony Albanese că se crede "mai presus de lege" și că promovează cenzura.

Miliardarul a distribuit, de asemenea, un meme care sugerează că platforma sa apără "libertatea de exprimare" și "adevărul", în timp ce alte platforme promovează "propaganda" și "cenzura".

Albanese a ripostat, afirmând că Australia nu va fi intimidată de Musk și că va lua toate măsurile necesare pentru a "confrunta acest miliardar arogant".

Premierul l-a criticat, de asemenea, pe Musk pentru că a pledat pentru dreptul de a distribui conținut violent pe platforma sa, spunând că acest lucru demonstrează că Musk este "rupt de realitate".

Deși Musk a susținut că platforma a blocat deja filmarea pentru utilizatorii din Australia, unii jurnaliști au reușit totuși să o acceseze.

Filmarea a fost, de asemenea, redistribuită de un senator australian asociat extremei drepte.

Alice Dawkins, directoarea executivă a Reset, o organizație non-profit care promovează practici sigure în mediul online, a criticat abordarea lui Musk, considerând-o "haotică" și "neglijentă".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel