Poate controla o țară tot internetul? Elon Musk, semnal de alarmă în privința libertății de exprimare

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Conflictul dintre Elon Musk și guvernul australian se intensifică după ce o instanță locală a ordonat platformei „X” (fosta Twitter) să elimine o înregistrare video a atacului terorist din Sydney. Atacul, care a avut loc săptămâna trecută, a dus la moartea unui episcop și la rănirea altor persoane, potrivit Reuters.

Musk a criticat vehement decizia instanței, acuzându-l pe premierul Anthony Albanese că se crede "mai presus de lege" și că promovează cenzura.

Miliardarul a distribuit, de asemenea, un meme care sugerează că platforma sa apără "libertatea de exprimare" și "adevărul", în timp ce alte platforme promovează "propaganda" și "cenzura".

Albanese a ripostat, afirmând că Australia nu va fi intimidată de Musk și că va lua toate măsurile necesare pentru a "confrunta acest miliardar arogant".

Premierul l-a criticat, de asemenea, pe Musk pentru că a pledat pentru dreptul de a distribui conținut violent pe platforma sa, spunând că acest lucru demonstrează că Musk este "rupt de realitate".

Deși Musk a susținut că platforma a blocat deja filmarea pentru utilizatorii din Australia, unii jurnaliști au reușit totuși să o acceseze.

Filmarea a fost, de asemenea, redistribuită de un senator australian asociat extremei drepte.

Alice Dawkins, directoarea executivă a Reset, o organizație non-profit care promovează practici sigure în mediul online, a criticat abordarea lui Musk, considerând-o "haotică" și "neglijentă".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel