Pivniceru va fi propusă la CCR, confirmă Ponta

Ministrul Justiției Mona Pivniceru va fi propusă pentru postul de judecător al Curții Constituționale. Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că România va câștiga un judecător experimentat în CCR, dacă Mona Pivniceru va primi votul Senatului, potrivit hotnews.ro.

În cazul în care senatorii României vor alege s-o voteze pe Mona Pivniceru drept judecător al CCR, aceasta ”evident că va  pleca din Guvern”, a afirmat Victor Ponta. ”Câștigă un judecător la CCR. Nu câștigăm noi, ci România, un judecător experimentat”, a spus premierul astăzi, întrebat cum comentează informațiile apărute luni în presă despre noile numiri din CCR.

Premierul a precizat că, în eventualitatea în care Pivniceru va deveni membru al forului judiciar suprem, propus de PNL, ea ”va aplica corect în următorii 9 ani litera și spiritul Constituției”.

Judecătoarei CCR Aspazia Cojocaru îi va expira mandatul în luna martie. Judecătorii Ion Predescu și Acsinte Gaspar se află și ei în aceeași situație. Pesurse.ro scria luni că ministrul Justiției, Mona Pivniceru, și adjunctul Avocatului Poporului, Valer Dorneanu, vor fi două dintre propunerile înaintate de USL, pentru a ocupa fotoliile de judecători ai CCR.

Ion Predescu și Aspazia Cojocaru au fost numiți judecători CCR din partea Senatului, respectiv a Camerei Deputaților, în 2004, propuși de PSD. Acsinte Gaspar a fost numit de către președintele Ion Iliescu, de asemenea în 2004.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel