Peste 60 de vameşi au fost ridicaţi după descinderile de la Albiţa - VIDEO

catuse
catuse

Peste 60 de vameşi şi poliţişti de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au fost ridicaţi, luni dimineaţă, de lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), în urma descinderilor care au avut loc în vamă şi la locuinţele acestora.

Potrivit unor surse judiciare, mare parte dintre angajaţii vamali au fost ridicaţi de anchetatori de la locuinţele lor din municipiul Huşi, aflat la aproximativ 15 kilometri de punctul de trecere a frontierei, dar şi din comunele apropiate, şi sunt aduşi la Bucureşti cu dube ale Jandarmeriei, informează Mediafax.

Din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au fost ridicaţi aproximativ 15 lucrărori vamali care erau de serviciu la momentul descinderilor, aceştia fiind urcaţi într-un microbuz al DGA care a plecat din vamă spre Bucureşti.

Surse judiciare afirmă că majoritatea persoanelor ridicate de anchetatori sunt poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită şi trafic de ţigări.

La ora transmiterii acestei ştiri, la Vama Albiţa se mai aflau doar câţiva angajaţi ai DGA, acţiunea fiind aproape de finalizare.

Activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, a fost blocată, luni dimineaţă, la ora 6.00, în urma unor percheziţii şi descinderi de care sunt vizaţi vameşi şi poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită şi trafic de ţigări.

La ora 8.00, a fost reluat traficul la intrarea în ţară, din Republica Moldova, după care a fost reluată circulaţia şi pe sensul de ieşire din ţară, dar doar pentru autoturisme. La această oră în vamă se află zece tir-uri care aşteptau pe sensul de ieşire din ţară.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie de Frontieră Vaslui, Irina Mirică, a declarat că în vamă au fost redistribuiţi poliţiştii de frontieră de la alte puncte vamale astfel încât la Albiţa activitatea să se poată desfăşura în condiţii bune.

Conform unor surse judiciare, vameşii şi poliţişti de frontieră de la Punctul de Trecere a Fontierei Albiţa, cea mai importantă frontieră din estul ţării, au fost monitorizaţi de anchetatori timp de câteva luni. Surse judiciare afirmă că în luna august a anului trecut la Vama Albiţa au fost aduse şi instalate, inclusiv în cabinele vameşilor, calculatoare noi, care în luna ianuarie au fost ridicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel