EXCLUSIV  Părintele Constantin Necula, despre Halloween: Unii condamnă ora de religie că sperie copiii, dar își hidoșesc fețele

Foto Pexels
Foto Pexels

Halloween este marcat, în fiecare an, pe 31 octombrie. Costumele, petrecerile şi machiajul înfricoşător fac parte din Halloween, nelipsite fiind vrăjitoarele, vârcolacii sau fantomele. Această tradiţie de Halloween a pătruns şi în România. Părintele Constantin Necula spune că este „sărbătoarea contrariului”.

„Merită să reamintim că numele vine din Hell will win! Iadul va învinge! Opusul lui Iisus Hristos NIKA- Va învinge! Este sărbătoarea contrariului! Ce poziție să ai față de urât și iad devenit subiect de estetică subțire și ifose artistice?!”, spunea părintele Constantin Necula într-un interviu acordat DCNews. „Într-o țară în care unii condamnă ora de religie că sperie copiii, dar își hidoșesc fețele... Suntem în plin efort blasfemic cu ifose de cultură... Nu știu, poate ar trebui și o asociație de protecția dovlecilor...”, adăugase Constantin Necula.

Cum poate omul să se apropie de Dumnezeu? „Cu smerenie și simplitate. Dumnezeu nu s-a schimbat. El este Fidelitate. Și nici omul nu a evoluat, cum ne vând unii progresime la kilogram. A rămas o ființă fragilă cu aere de mecanism complicat. Cred că Biserica trebuie să facă efortul de a se pune în slujba Evangheliei rostite și împlinite, dar și oamenii care alcătuiesc comunitățile au menirea de a înțelege pe ce lume trăiesc. Suntem mai mult cer decât pământ, dar ne amplificăm țărâna ca materie. Eu sper din toată inima să ne folosim de omenia noastră ca să nu ieșim din aria de recunoaștere a lui Dumnezeu. Suntem pe fugă. Spre Dumnezeu sau, din contră, în inversul rutei de descoperire a Lui. Ținem direcția bună, ajungem la El. Ne încăpățânăm pe ruta greșită... happy Halloween!”, a transmis părintele.

În ajun de Halloween, oamenii au obiceiul de a sculpta dovleci. Petreceri tematice

Halloween este una din sărbătorile cele mai populare în SUA, alături de Crăciun şi de Ziua Recunoştinţei, însă nu doar copiii, ci și adulţii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 ani trăiesc intens această sărbătoare, potrivit unui sondaj realizat de institutul The Harris Poll. De-a lungul timpului, Halloween-ul a devenit cunoscut pentru tradiții ca purtatul de costume înspăimântătoare și colindatul sau sculptarea felinarelor din dovleci.

În ajun de Halloween, oamenii au obiceiul de a sculpta dovleci, după care pun în interiorul acestora o lumânare și îi așează la geam pentru a le proteja casa de spiritele rele. Casele și grădinile sunt decorate cu pânze de păianjen, forme de fantome, lumânări sau alte obiecte înfricoșătoare.

Cu ocazia sărbătorii de Halloween, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje înfiorătoare și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” , ca o amenințare în urma căreia, dacă nu primesc dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă.

Tot de Halloween, atât în România, cât și în alte țări, se organizează diverse petreceri tematice, la care oamenii vin costumați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel