Papa Francisc, ''profund întristat'' de vestea morții Reginei Elisabeta. Pontiful se roagă pentru Charles al III-lea

Papa Francisc a deplâns moartea reginei Elisabeta a II-a la vârsta de 96 de ani, lăudând ''serviciul neobosit pentru binele'' ţării sale şi ''exemplul său de devotament faţă de datorie'', asigurând totodată că se roagă pentru fiul ei ''în timp ce îşi asumă acum înaltele responsabilităţi de rege'', sub numele de Charles al III-lea.

Profund întristat de vestea decesului Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, prezint sincere condoleanţe Majestăţii Sale, membrilor Familiei Regale, poporului Regatului Unit şi al Commonwealth-ului', a spus suveranul pontif într-o telegramă adresată noului suveran şi citată de agenţiile internaţionale de presă.

În mesajul, în limba engleză, Francisc i-a transmis şi cele mai bune urări noului rege.

Helen Mirren, Elton John și J.K. Rowling, printre marile personalități care au transmis câte un omagiu în memoria suveranei care a inspirat lumea muzicii şi a filmului

Actori şi muzicieni de renume internaţional i-au adus un ultim omagiu reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a încetat din viaţă joi, la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani de domnie, relatează agenţiile AFP şi DPA.

Actriţa britanică Helen Mirren, care a câştigat un premiu Oscar după ce a interpretat-o pe suverana britanică în filmul "The Queen" (2006), s-a declarat "mândră că este o "elisabetană".

"Plângem o femeie care, cu sau fără coroană, a fost întruchiparea nobleţei", a spus ea.Cântăreţul Elton John, care deţine o locuinţă somptuoasă în apropiere de Castelul Windsor, s-a declarat "profund întristat" de vestea decesului reginei.

"Ea a fost o sursă de inspiraţie şi a condus ţara prin unele dintre momentele sale cele mai sumbre cu graţie, simţ al moralităţii şi o adevărată căldură binevoitoare", a scris artistul pe Instagram.

"Regina Elisabeta a fost o parte foarte importantă a vieţii mele încă din copilărie şi îmi va lipsi enorm", a adăugat el.

Cântăreţul a fost înnobilat de regină în 1998, la câteva luni după ce a interpretat piesa "Candle in the wind" la funeraliile prinţesei Diana.

"Dumnezeu s-o binecuvânteze pe Elisabeta a II-a. Odihnească-se în pace. Trăiască regele", a declarat sobru Paul McCartney, fost membru al trupei The Beatles, la rândul lui înnobilat de regina Elisabeta a II-a.

Mick Jagger, liderul eternului rival al grupului The Beatles, trupa The Rolling Stones, a salutat memoria unei regine care a fost o prezenţă constantă "de-a lungul întregii (sale) vieţi".

"În copilăria mea, îmi amintesc că am urmărit momentele importante ale căsniciei sale la televizor. Mi-o amintesc drept o tânără frumoasă, care a devenit bunica iubită a naţiunii", a spus el.

Fostul solist al formaţiei Black Sabbath, Ozzy Osbourne, supranumit "Prinţul întunericului", a declarat că regretă decesul celei care a fost "cea mai mare regină a noastră".

"Cu inima grea, spun că simplul gând la o Anglie fără regina Elisabeta a II-a este devastator", a transmis artistul.

Daniel Craig, vedeta din saga "James Bond", a subliniat că regina va fi "profund regretată". Actorul a participat la un videoclip în care Elisabeta a II-a a acceptat să apară, cu ocazia ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

Fosta "Posh Spice" de la Spice Girls, Victoria Beckham, a scris într-un mesaj pe Twitter că ziua de joi a fost o zi tristă "pentru întreaga lume".

"Sunt profund întristată de moartea iubitei noastre regine, Majestatea Sa Regina. Va rămâne în memoria noastră pentru loialitatea şi devotamentul său de neclintit", a declarat ea.

Marele maestru internaţional al musicalurilor, Andrew Lloyd Webber, a declarat că regina a fost "un pilon constant, nu doar pentru Regatul Unit, ci şi pentru iubitul său Commonwealth".

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea seriei literare "Harry Potter", a declarat că regina Elisabeta a II-a "îşi merită odihna".

"Şi-a făcut datoria faţă de ţară până în ultimele sale ore de viaţă şi a devenit un simbol constant şi pozitiv al Marii Britanii în întreaga lume", a scris autoarea pe Twitter.

În Statele Unite, Paris Hilton, moştenitoarea imperiului hotelier Hilton, a salutat "una dintre cele mai mari surse de inspiraţie".

Alte personaje mondene, precum familia Kardashian, au lăudat calităţile suveranei britanice.

"Prezenţa constantă a reginei mi-a oferit întotdeauna un sentiment de linişte şi pace", a declarat Khloé Kardashian.

"Plină de graţie, devotată, elegantă, de neuitat. Astăzi şi pentru totdeauna, ne amintim de ea ca de unul dintre cei mai buni lideri pe care i-a cunoscut vreodată lumea noastră", a spus mama sa, Kris Jenner.

Chiar şi personajele fictive, care au avut o legătură cu regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, s-au alăturat ploii de omagii aduse regretatei suverane. Contul de Twitter al ursuleţului Paddington, personaj legendar din literatura britanică pentru copii, care a apărut pe ecran alături de regină într-un videoclip realizat cu ocazia aniversării celor 70 de ani de domnie, a publicat următorul mesaj: "Doamnă, vă mulţumesc pentru tot", notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel