Panouri publicitare cu medici în ipostaze de sfinți. Bănescu: O campanie jenantă de furt simbolic

Biserica Ortodoxă Română este scandalizată de imaginile care reprezintă medici în ipostaze asemănătoare sfinților din icoane. Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, a avut o primă reacție.

Panourile publicitare au apărut în București. Ilustrațiile îi aparțin unei artiste din România, iar campania este derulată cu scopul de a le mulțumi acestora pentru eforturile depuse în lupta cu coronavirusul.

"O campanie jenantă de furt simbolic. A folosi icoana, care este un obiect de cult, ca pretext pentru o campanie în care doreşti să evidenţiezi meritele unor oameni este ceva neavenit şi ridicol pentru că icoana este icoană. Nu te joci cu simbolurile religioase. Icoanele sunt obiecte de cult, capodopere multe dintre ele şi nu pot fi folosite ca panouri publicitare. Medicii scoşi în evidenţă prin aceste panouri publicitare au o pseudo-aureolă formată din Covid. Sunt nişte imagini sincretice religios, amestec de elemente de desene animate chinezeşti. Este ceva de foarte mult prost gust", a declarat Vasile Bănescu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel