Urmărește emisiunea live


O universitate nu va mai angaja profesori fumători. Unde se întămplă acest fapt

 universitate
universitate

O universitate japoneză a anunţat că nu va mai recruta profesori fumători decât dacă aceştia îşi vor lua angajamentul că vor renunţa la acest obicei, relatează marţi AFP.

 Credem că fumatul nu se potriveşte cu activitatea în educaţie', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Universităţii Nagasaki (sud-vest), Yusuke Takakura, adăugând că astfel de restricţii nu contravin libertăţilor individuale garantate prin lege. Aceasta este prima universitate de stat care impune o astfel de regulă la angajare, potrivit media locale.

Fumatul va fi interzis în totalitate

Începând din luna august, universitatea va interzice în totalitate tutunul şi va inaugura o clinică pentru persoanele cărora le este greu să renunţe la această dependenţă, a precizat Takakura. Japonia a fost mult timp considerată un paradis pentru fumători, care îşi pot aprinde ţigările în numeroase restaurante. Pe stradă, însă, politica este mai strictă - sute de municipalităţi din Japonia, inclusiv câteva sectoare din Tokyo, au restricţionat utilizarea tutunului încă din anii 2000, în special din motive de securitate (riscuri de incendiu) şi de igienă (chiştoace aruncate pe jos).

Tokyo, decret contra fumatului pasiv

În perspectiva Jocurilor Olimpice de vară din 2020, municipalitatea Tokyo a adoptat anul trecut un decret ce va permite lupta mai activă, începând din acest an, contra fumatului pasiv. Textul interzice utilizarea ţigărilor în toate restaurantele, indiferent de mărimea lor, chiar dacă este posibilă instalarea, în anumite condiţii, a unor spaţii închise pentru fumat unde nu se servesc mâncare şi băuturi. Acelaşi lucru este valabil şi pentru stabilimentele educaţionale. La nivel naţional a fost votată o nouă lege, ce va intra în vigoare anul viitor, însă aceasta este mai puţin severă deoarece nu obligă restaurantele care au o suprafaţă redusă (mai puţin de 100 de metri pătraţi) să interzică fumatul. Astfel, 55% dintre astfel de unităţi vor fi, de facto, exceptate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel