O nouă escrocherie mult mai periculoasă decât varianta "accidentul"

card-visa
card-visa

O nouă escrocherie, mult mai periculoasă decât varianta accidentul, vine din Anglia. Daily Mail a scris cum o femeie a fost înșelată până în punctul în care le-a dat hoților cardul și codul PIN și i s-au furat 5.500 de lire. 

Mișcarea hoților este absolut încredibilă. Ei urmăresc viitoarea victimă din momentul în care aceasta se află în fața ATM-ului. O urmăresc până acasă. Hoții preferă cardurile VISA. Până în acest punct, ei află banca la care are deschis un cont și adresa. După o căutare pe Internet, pot afla ușor numele persoanei și numărul de telefon fix.

"Bună ziua Mr Welch, Visa Card Services aici"

O femeie a povestit cum a reușit să le dea hoților cardul și PIN-ul. Totul a început cu "Bună ziua Hello Mr Welch, Visa Card Services aici". La capătul liniei ar fi fost Mark. El i-a spus că au avut loc mai multe fraude la banca unde are deschis un cont. Femeia a spus că nu mai auzise de Visa Card Services înainte, însă s-a gândit că probabil nu a mai auzit pentru că nu-i mai fuseseră furați bani. Ulterior, Mark i-a spus unde a făcut ultima tranzacție. Au anunțat-o că "hoții" i-au clonat cardul la ATM-ul unde fusese ultima oară și au făcut cumpărături de la Apple în valoare de 400 de lire.

Ajutorul de la "bancă" a furat 5.500 de lire 

Ulterior, persoana care a "ajutat-o" a fost Rajesh Khan, de la departamentul de protecție a cardului. El îi știa numele, data nașterii, adresa. I-a spus că a trimis un curier să-i ridice cardul pentru a-i verifica cipul. A sunat-o o dată înainte să ajungă curierul și când a ajuns. Femeia a dat cardul și codul PIN. A mai sunat-o să-i dea detalii despre "hoții" care-i furaseră 400 de lire. Telefoanele de la Rajesh Khan s-au oprit și femeia a sunat la bancă, unde, surpriză, după ce a explicat de trei ori ce i s-a întâmplat și-a dat seama că a fost înșelată. Îi dispăruseră deja 4.000 de lire de pe card, pentru ca, până la urmă, furtul să ajungă la 5.500 de lire. Toți au fost cheltuiți pe haine și mâncare. Într-un final, Welch și-a dat seama că furtul celor 400 de lire a fost o minciună. Nu existase nicio tranzacție către magazinul Apple.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel