Vicepremierul Liviu Dragnea consideră că o creștere a migrației politicienilor democrat-liberali la PNL poate pune probleme funcționării USL, în special la nivel de județe, unde există riscul să apară fisuri. Secretarul general al PSD susține că cele trei formațiuni politice ale Uniunii trebuie să se gândească "foarte serios" dacă vor să rupă USL, sau vor să-l păstreze, precizând, totodată, că social-democrații au decis să nu primească "deocamdată" democrat-liberali în partid.
"Nu aş fi fericit dacă intrările pedeliştilor în PNL se vor înmulţi. Dacă aceste cazuri se înmulţesc există riscul să avem fisuri în judeţe în cadrul USL. Nu ne permitem să le spunem colegilor noştri pe cine să ia, sau pe cine nu se ia, dar trebuie să fim atenţi. O apropiere a PNL de PDL pune serios sub semnul întrebării funcţionarea USL. Trebuie să ne gândim serios dacă vrem să rupem USL, sau vrem să-l păstrăm. Cred că până la urmă nu vom ajunge acolo. Într-un judeţ unde un lider important PDL a fost ani de zile într-un scandal foarte mare, într-o luptă serioasă şi cu PNL şi cu PSD şi de a doua zi să intre în USL e o problemă şi dacă aceste cazuri se înmulţesc începem să avem probleme în judeţe şi atunci există riscul foarte mare să apară fisuri din judeţe. La Mehedinţi, am vorbit cu d-nul Duicu, care era foarte nervos după ce a intrat d-nul Stănişoară", a declarat, duminică seară, la România TV, Liviu Dragnea.
În legătură cu înscrierea lui Mihai Stănișoară la PNL, vicepremierul a precizat că premierul Victor Ponta nu a știut despre cine este vorba, până în mpomentul anunțului oficial. "Din câte ştiu eu domnul Ponta nu a ştiut de aducerea domnului Stănişoară. Apăruse informaţia pe surse că urmază un transfer la PNL şi ne întrebam despre cine e vorba", a spus Dragnea, precizând că PSD nu acceptă veniri din partea democrat-liberalilor: "Dacă am da drumul la racolări din PDL probabil că la congres nu ar mai fi avut participanţi. Deocamdată am luat decizia să nu primim de la PDL", a mai spus vicepremierul.
Secretarul general al PSD a comentat, de asemenea, și contrele apărute între miniştrii liberali şi premier, pe care le cataloghează "frecușuri", fără însă a minimaliza riscul ca ele să se transforme în probleme majore.
"Nu sunt controverse de substaţă sau scandaluri între miniştri, sunt frecuşuri. Deocamdată sunt chestiuni minore. Dacă aceste frecuşuri se transformă în conflicte atunci vom avea o problemă, dar rolul nostru, al celor din conducerea USL, e să nu se ajungă la astfel de probleme", a adăugat Dragnea, în opinia căruia o problemă majoră ar fi "să nu ne înţelegem politic, PNL să susţină punctul de vedere al unui ministru, noi al prim-ministrului ar crea o problemă".
Liderii PDL, susținători ai unei fuziuni cu PNL
Interesant este însă că tema fuzionării PDL cu PNL este susținută de mai mulți lideri democrat-liberali. Doar cu o seară înainte, vicepreședintele PDL, Cristian Boureanu, susținea într-o intervenție telefonică la România TV, că ar fi ideal ca cele două partide să formeze o grupare reprezentată în PPE, un proiect, de altfel susținut și de alti colegi de-ai săi.
"Acest lucru ar fi firesc, nu văd care ar fi problema ca eu cu un parlamentar PNL să avem un proiect comun pe dreapta. Ar fi bine să avem un mare partid de dreapta, de preferat în PPE, şi un partid care să reprezinte stânga modernă, PSD", a declarat Cristian Boureanu.
"Adriean Videanu, am văzut declaraţiile recente ale lui Blaga, declaraţiile lui Romeo Raicu, cei mai mulţi dintre colegi îşi doresc o astfel de alianţă. Cred că partidul, per ansamblu, chiar şi cu Elena Udrea preşedinte, şi-ar dori mai mult o alianţă cu PNL", a adăugat Boureanu, care a avut și un comentariu legat de liderul liberalilor.
"Crin Antonescu e preşedintele PNL, este susţinut şi până la urmă este un om de dreapta, marea problemă pe care a avut-o clasa politică este că noi discutăm tot timpul de persoane, nu de fapte şi acţiuni politice".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News