Nelu Iordache transfera din banii deturnați unor firme apropiate PDL

iordache
iordache

Potrivit unei note  de control a Departamentului de Luptă Anti-Fraudă arată că o parte din fondurile europene deturnate de către Nelu Iordache ajungeau în conturile firmei KVB Economics, la care au fost acţionari Sulfina Barbu şi Silvian Ionescu, relatează România TV.

Este vorba de o plată de 58.000 de lei pentru obţinerea unor avize de mediu pentru aeroportul pe care Iordache vroia să-l contruiască la Adunaţii-Copăceni.

Plata a fost făcută ilegal, deoarece banii proveneau din fondurile europene pe care Iordache le primea pentru construirea autostrăzii Arad-Nădlac.

 KVB Economics a mai fost implicată într-un scandal în 2009 când derula un contract de consultanţă pentru Petrom. Atunci Silvian Ionescu, acţionar al firmei, era şi şef al Gărzii de Mediu, calitate în care trebuiea să verifice tocmai lucrările executate de către firma sa.

 După izbucnirea scandalului, Silvian Ionescu şi Sulfina Barbu a vândut acţiunile Cristinei Corpodean, cercetată penal într-un dosar în care aceasta este suspectată că a plimbat o şpagă între fostul secretar de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ioan Andreica şi fostul preşedinte al CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu.

 Nelu Iordache s-a asociat cu firme portugheze pentru a realiza segmentul de autostradă Arad-Nădlac, iar acestea ar fi sesizat mai multe instituţii, printre care şi Comisia Europeană, din cauza unor nemulţumuri apărute în privinţa lucrărilor, fapt ce a determinat și ancheta din momentul de față.  Prejudiciul în acest caz ar fi de aproximativ şase milioane de euro.

 Un raport al Departamentului pentru Luptă Antifraudă arată că Nelu Iordache, care deţine şi compania Blue Air, şi Romstrade au deturnat şase milioane de euro din fondurile europene destinate construcţiei autostrăzii Nădlac-Arad, omul de afaceri utilizând două milioane de euro pentru achiziţionarea unui avion Boeing 737.

 Tot din banii pentru autostradă, un asociat al lui Iordache ar fi cumpărat terenuri în localitatea Adunaţi Copăceni, unde dorea să realizeze un aeroport, scrie Gândul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel