Năstase renunță la contestația în anulare în cazul condamnării sale

nastase dc
nastase dc

Adrian Năstase a restras, luni, contestația în anulare în cazul condamnării sale din dosarul ”Trofeul Calității”, transmite Mediafax.

Avocații fostului premier au depus la instanța supremă solicitarea formulată de fostul premier. Avocatul Ion Cazacu a anunțat luni, în fața completului  de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție că Adrian Năstase își retrage contestația în anulare făcută în cazul condamnării din dosarul ”Trofeul Calității”.

Instanța supremă a rămas în pronunțare asupra acestei cereri, urmând să decidă dacă o vor admite sau nu.

La ieșirea din sala de judecată Ion Cazacu a explicat că Adrian Năstase nu este nemulțumit de completele instanței supreme sau de judecătorii acestei instanțe, ci de lacunele sistemului judiciar românesc. Avocatul a mai arătat că, în vreme ce dosaruș ”Zambaccian” se judecă de mai multe termene în recurs și suferă inclusiv amânări, lui Adrian Năstase i s-a respins luni o cerere e amânare, pentru o perioadă scurtă de timp , a judecării contestației în anulare din dosarul ”Trofeul Calității”, pentru ca avocații lui să-i poată aduce la cunoștință procedurile de instanță.

Avocații au cerut în sala de judecată amânarea contestației în anulare pentru un scurt timp, pentru a-și anunța clientul că doi judecători ce fuseseră desemnați să formeze completul de cinci magistrați au făcut luni o cerere de abținere care a fost admisă. Aceștia doi mai făcuseră anterior același tip de cerere, care fusese însă respinsă.

Apărătorii lui Adrian Năstase au declarat că înțeleg demersurile ÎCCJ și au cerut amânarea judecării contestației, pentru a-i aduce la cunoștință fostului premier noutățile. Procurorul DNA s-a opus, dar instanța a respins cererea de amânare făcută de avocații lui Adrian Năstase.

După această respingere, avocații fostului demnitar au depus un înscris autentificat la notar prin care Adrian Năstase își retrage contestația în anulare a pedepsei primite în dosarul ”Trofeul Calității”.

Potrivit lui Ion Cazu, nu mai există nicio altă cale de contestare a acestei pedepse, ea urmând să rămână definitivă.

Judecătoria sectorului patru din Capitală va lua în discuție pe 12 februarie cererea de eliberare condiționată da lui Adrian Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel