Miracol în Turcia. O adolescentă a fost scoasă în viață de sub ruine după 80 de ore de la producerea cutremurelor - Foto

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

O adolescentă, în vârstă de 16 ani, a fost scoasă în viață de sub dărămături, în Antakia, Turcia, la mai bine de 80 de ore de la cutremurele devastatoare.

Deşi au trecut zile de când zeci de mii de oameni au fost prinși sub dărâmături, există încă persoane care mai sunt salvate.

În Turcia, la peste 80 de ore de la cutremur, Melda Adtas, o adolescentă în vârstă de 16 ani, a fost scoasă în viaţă. Tatăl său îndurerat a izbucnit în lacrimi de bucurie.

”Draga mea, draga mea”, a țipat tatăl, în timp ce salvatorii au scos-o pe Melda din ruinele unei case din Antakya, un oraş din provincia Hatay, una dintre cele mai afectate de cutremur.

Salvatorii au avut nevoie de 5 ore pentru a o scoate, după ce vecinii care au auzit sunete din pereţii crăpaţi au dat alarma. Când salvatorii au găsit-o pe Melda, aceasta era blocată sub un perete care s-a prăbuşit.

FOTO

Conducătorul operaţiunii de salvare a fost Suleyman, dintr-un grup de mineri de la Marea Neagră care a mers în sud pentru a ajuta. Fără el, au menționat colegii săi, operaţiunea nu ar fi putut avea loc. El ştie să se orienteze în spaţii întunecate şi înguste.

Lucrând în linişte pentru a păstra contactul cu Melda, salvatorii au îndepărtat obstacolele pe rând, în timp ce oamenii priveau cu nervozitate. Apoi, dintr-o dată, au ajuns la fata înfrigurată şi rănită, însă vie. Au reușit să o scoată de sub dărămături și au dus-o cu grijă la o ambulanţă.

Odată ce Melda se afla în siguranţă în ambulanţă, mulţi i-au îmbrăţişat, sărutat şi felicitat pe salvatori. Mai multe persoane nu şi-au putut stăpâni lacrimile.

”Nu am muncit degeaba, am scos o fată din ruine”, a declarat unul dintre ei, scrie The Guardian.

CITEȘTE ȘI - Cum se simte bebeluşul-miracol Aya, născută sub dărâmături în Siria având cordonul ombilical încă atașat de mama care murise

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel