Cum se simte ''bebeluşul-miracol'' Aya, născută sub dărâmături în Siria având cordonul ombilical încă atașat de mama care murise

Foto Pexels
Foto Pexels

Aya, supranumită ''bebeluşul-miracol'', salvată după ce a venit pe lume sub dărâmături în locuinţa familiei sale dintr-un oraş controlat de rebeli situat în nordul Siriei, ''se simte bine'', potrivit medicului care o are în grijă, scrie DPA. 

Botezată de personalul spitalului, Aya este singura supravieţuitoare din familia sa în urma cutremurului care a lovit oraşul Jindires, din provincia Alep, în dimineaţa zilei de luni.

Mama, tatăl şi cei patru fraţi au murit în cutremurul care le-a distrus locuinţa cu patru etaje. O înregistrare video în care salvatorii, majoritatea rezidenţi din aceeaşi localitate, scot nou-născutul de sub dărâmături, după care cer o pătură cu care să o acopere a devenit virală luni pe reţelele de socializare.

Este în stare stabilă, dar are câteva coaste fracturate care se vor vindeca în timp, a declarat pentru DPA medicul Hani Marouf în timp ce verifica starea de sănătate a micuţei paciente, plasată într-un incubator la spitalul din Afrin. Aya s-a născut sub dărâmături, iar unul dintre salvatori a tăiat cordonul ombilical cu un cuţit şi a extras-o din moloz.

A ajuns la spitalul nostru adusă de un vecin al familiei, a spus Marouf. Bebeluşul era într-o stare foarte proastă, a declarat medicul prin telefon pentru DPA. Aya avea membrele vinete, răni pe tot corpul şi era acoperită în totalitate de praf.

Dacă nu ar fi fost descoperită la timp, ar fi murit într-o oră, a spus el. Starea fetiţei s-a ameliorat, este mult mai bine şi răspunde la tratament.

Familia bebeluşului era refugiată din provincia siriană Deir al-Zour, estul Siriei, a adăugat medicul. Oamenii noştri sunt într-o cursă contracronometru pentru a salva mai multe vieţi, a declarat pentru DPA Raed Saleh, comandantul organizaţiei de salvare Căştile Albe, care acţionează în special în zonele controlate de opoziţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel