Mesaj de condoleanțe al PF Daniel pentru familia lui Radu Vasile

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a adresat un mesaj de condoleanțe pentru familia îndoliată a fostului premier Radu Vasile, care a decedat în noaptea de marți spre miercuri, la vârsta de 71 de ani.

"Îndurerată familie,

Am primit cu întristare vestea trecerii din această viaţă a distinsului om de Stat Radu Vasile, personalitate marcantă a vieţii politice româneşti, senator în Parlamentul României, în perioada 1992-2004 şi Prim-ministru al Guvernului României, între anii 1998–1999", transmite Patriarhul României, în mesajul de condoleanțe.

Preafericitul Părinte Daniel apreciază, în continuare, că: "Profesor universitar de o ţinută academică recunoscută, Domnul Radu Vasile va rămâne în conştiinţa românilor ca o personalitate politică dăruită total crezului său de viaţă şi activitate neobosită pentru demnitatea şi prosperitatea poporului român. Apropiat al Bisericii Ortodoxe Române, Domnul Radu Vasile a înţeles rolul important al acesteia în societatea românească iar, în calitate de premier al României, a susţinut intens cooperarea dintre Stat şi Biserică. De asemenea, Domnul Radu Vasile, ca Prim-ministru al Guvernului României, a avut o contribuţie importantă la organizarea vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România (7-9 mai 1999), prima vizită a unui suveran pontif într-o ţară majoritar ortodoxă", se reamintește în mesajul de condoleanțe.

În acest ceas de întristare, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Biruitorul morţii, să odihnească sufletul robului Său Radu Vasile în lumina iubirii veşnice a Preasfintei Treimi, iar familiei îndoliate şi tuturor celor care l-au cunoscut şi preţuit să le dăruiască alinare şi întărire sufletească. Veşnica lui pomenire!", mai spune PF Daniel, în acelaşi mesaj.

Radu Vasile, fost prim-ministru al României în perioada 1998-1999, a încetat din viață, în noaptea de marți spre miercuri, în brațele soției sale, la o clinică din Israel, unde se trata pentru cancer la colon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel