Mariana Câmpeanu, acuzată că i-a dat soțului pensie de invaliditate

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, este acuzată că și-a favorizat soțul în 2005, acordându-i  pensie și indemnizație de însoțitor de la Casa de Pensii Ilfov, acolo unde  șefă era Mariana Câmpeanu.

Documentele prin care se demonstrează că Iulian Câmpeanu nu era invalid în 2005 și nu manifestă nici în prezent tulburările însoțite unei persoane care prezintă gradul 1 de invaliditate au fost prezentate, marți seară, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, o investigație realizată în colaborare cu Centrul de Investigații Media.

Astfel, în 2005, la o zi după ce i s-a desfăcut contractul de muncă, Iulian Câmpeanu s-a prezentat la Casa de Pensii Ilfov, deși era domiciliat în București, pentru a depune o cerere de acordare a pensiei de invaliditate. Deși documentul depus de Iulian Câmpeanu nu a fost completat necorespunzător, cererea a fost înregistrată de Casa de Pensii Ilfov pe 2 martie.

La o săptămână distanță, acesta a primit decizia asupra capacității de muncă numărul 1269, semnată de medicul Barbu Cerbulescu, deși această decizie era necesară înainte de a depune o cerere de acordare a pensiei de invaliditate.

Astfel, pentru cei 9 ani de când beneficiază de pensie și de indemnizația pentru însoțitor, deși nu are nevoie de un astfel de ajutor și se deplasează singur fără nicio problemă, soțul ministrului a încasat 54.184 de lei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel