Lavrov, durul de la Kremlin, își ține familia într-o vilișoară de 4 milioane de lire în UK

Sursa Foto Tweeter
Sursa Foto Tweeter

Marea Britanie anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei. Guvernul Regatului Unit spune că a impus noi sancțiuni altor 65 de persoane și organizații ruse, inclusiv „bănci, companii de apărare și oligarhi”.

Acesta a spus că mișcările au drept scop „închiderea industriilor vitale care alimentează mașina de război a lui Putin”, potrivit publicației Aljazeera.

Eugene Shvidler, un oligarh despre care se spune că are „legături strânse de afaceri” cu proprietarul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici și Polina Kovaleva, fiica vitregă a ministrului rus de externe Serghei Lavrov, se numără printre persoanele vizate.

Secretarul de Externe Liz Truss a anunțat 65 de noi sancțiuni rusești astăzi (joi, 24 martie) împotriva unor industrii și persoane strategice cheie. Regatul Unit a sancționat până acum peste 1.000 de persoane și întreprinderi rusești.

„Acești oligarhi, afaceriști și mercenari sunt complici. Sancțiunile asupra economiei ruse nu vor înceta atâta timp cât ofensiva Moscovei continuă. Putin nu ar trebui să se facă iluzii – suntem uniți cu aliații noștri și vom continua să stpunem presiune asupra economiei ruse pentru a ne asigura că invazia va eșua în Ucraina”,  a declarat Secretarul de Externe, Liz Truss.

Persoanele fizice și companii sancționate astăzi

  • ALFA-BANK JSC (Alfa-Bank), cea mai mare dintre băncile private din Rusia și are sediul la Moscova. Alfa-Bank se clasează printre primele 10 cele mai mari bănci din punct de vedere al capitalului din Rusia și Ucraina. Este o entitate distinctă de Alfa-Bank Ucraina și România care nu au fost sancționate.
  • Alrosa, cea mai mare companie minieră de diamante din lume specializată în exploatare, producție și vânzare de diamante. Are sediul în Mirny, Rusia, iar capitalizarea sa de piață este estimată la 4,69 miliarde de lire sterline.
  • Eugene Markovich Shvidler, este un om de afaceri miliardar cu legături strânse de afaceri cu Roman Abramovici (desemnat de Regatul Unit la 10 martie 2022). Averea sa netă este estimată la 1,2 miliarde de lire sterline.
  • Oleg Tinkov, fondatorul Tinkoff Bank. Averea sa netă este estimată la 3,4 miliarde de lire sterline.
  • Herman Gref, directorul executiv al Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia. Gref este un consilier apropiat al președintelui Putin de când au început să lucreze împreună în guvernul de la Sankt Petersburg în anii 1990. El a ocupat funcția de ministru al dezvoltării economice și al comerțului  între 2000 și 2007, înainte de a prelua conducerea la Sberbank.
  • Oleg E Aksyutin, vicepreședintele Consiliului de Administrație al Gazprom PJSC, corporația energetică multinațională rusă.
  • Didier Casimiro, prim-vicepreședintele Rosneft, compania petrolieră de stat rusă.
  • Zeljko Runje, vicepreședintele Consiliului de administrație și prim-vicepreședintele pentru petrol, gaze și dezvoltare a afacerilor offshore al Rosneft.
  • Galina Danilchenko, numită „primar” al Melitopolului de către autoritățile ruse după ce armata lor a ocupat orașul și l-au răpit pe primarul legitim. Aceasta este prima desemnare de către orice țară parteneră pentru colaborare cu armata rusă în Ucraina de la invazie.
  • Polina Kovaleva, fiica vitregă a ministrului rus de externe, Serghei Lavrov. Ea deține o proprietate de aproximativ 4 milioane de lire sterline în Londra, potrivit sursei  Gov.UK

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel