Urmărește emisiunea live


Kovesi, decorată de Băsescu cu "Steaua României" în grad de Cavaler

kovesi
kovesi

Fostul Procuror General, Codruța Kovesi, va fi decorată de președintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional "Steaua României" - în grad de Cavaler. Decretul a fost semnat, marți, de către Traian Băsescu.

 "Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat marţi, 2 octombrie a.c., decretul pentru decorarea procurorului-general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru activitatea desfăşurată timp de 6 ani la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi pentru meritele deosebite în îndeplinirea actului de justiţie în România, domnul preşedinte Traian Băsescu conferă Ordinul Naţional «Steaua României» - în grad de Cavaler doamnei Laura-Codruţa Kövesi, procurorul-general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Luni,  Codruţa Kovesi a declarat că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nicio eventuală funcţie ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) sau de activităţi anticorupţie.

 Ea a anunţat că începând de marţi - 2 octombrie, ziua în care îi încetează activitatea ca procuror general - l-a delegat, pentru o perioadă de şase luni, pe procurorul şef al DNA, Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, funcţie deţinută de Marius Iacob (care fusese delegat, nu numit, în această poziţie).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel