INS confirmă că la referendum s-a obținut cvorumul

document
document

Un document oficial al Institutului Național de Statistică (INS) confirmă că numărul real de votanți din România este mult mai mic decât cel avansat de către tabăra suținătorilor lui Traian Băsescu. Senatorul Dan Șova, prezent, luni seară, la emisiunea ”Sinteza Zilei” de la postul Antena 3 a prezentat o informare a INS, adresată secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, în data de 26.07.2012, care confirmă că la referendumul din 29 iulie s-a întrunit cvorumul.

Potrivit răspunsului primit de PSD de la INS, numărul provizoriu al populației stabile din România la recensământul din 2011 a fost de 19.042.936 de persoane.

Dan Șova a afirmat că, în lumina acestor noi date, 3.726.895 sunt minori (18,3%), restul de 16.527.971 reprezentând numărul real de votanți, ceea ce arată că a fost îndeplinit cvorumul pentru validarea referendumului.

Documentul este cu atât mai important cu cât președintele suspendat Traian Băsescu a anunțat, luni, că se va întoarce la Palatul Cotroceni, pentru că are susținerea cetățenilor români care nu s-au prezentat la urne.

Conform calculelor anunțate de Traian Băsescu, 10,5 milioane de români îl doresc din nou la Cotroceni.

“Aş remarca faptul că românii, circa 10,5 milioane, nu au participat la referendum, sau au spus nu propunerii de suspendare a preşedintelui. Trebuie să înţelegem că naţiunea română are 22 de milioane de cetăţeni şi nu doar 7 milioane. Dacă cineva îşi propune să-i reprezinte doar pe cei 7 milioane, eu nu pot fi preşedinte decât pentru cei 22 de milioane”, a declarat, luni, Traian Băsescu.

Preşedintele Biroului Electoral Central, Gabriela Bogasiu a prezentat, tot luni, rezultatele parțiale ale referendumului după centralizarea a 99,97% din totalul secţiile de votare. Potrivit datelor furnizate de BEC, prezența la consultarea populară din 29 iulie pentru demiterea președintelui Traian Băsescu a fost de 46,23%, după ce 8.455.336 de persoane și-au exprimat opțiunea la urne.

Astfel, dacă se ia în calcul datele furnizate de INS, cei 8.455.336 de votanți care și-au exprimat duminică dreptul la vot asigură cvorumul pentru validarea referendumului. Decizia finală aparține însă Curții Constituționale, care poate să ceară, înainte de validarea sau invalidarea referendumului.de la toate instituţiile publice ce date doreşte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel