Fostă chelneriţă angajată la Apele Române. "Ştiţi ce e un debit de apă?" / "Ar trebui să trec prin materie". Cîţu a trimis Corpul de Control

Simona Iancu, fostă chelneriţă, inginer la Apele Române. Clubul Master, unde a lucrat, postare virală. Sursa: Captură Video
Simona Iancu, fostă chelneriţă, inginer la Apele Române. Clubul Master, unde a lucrat, postare virală. Sursa: Captură Video

O tănără care a lucrat ca ospătar şi manichiuristă este cea mai nouă angajată a Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad. Întrebată dacă are cunoştinţe în domeniu, tânăra se eschivează şi spune că trebuie să parcurgă din nou materia din facultate. 

Publicaţia Recorder, citată de Digi24, scoate la iveală un dialog dintre Simona Iancu, angajată pe post de inginer la Apele Române, şi Gabriel Musteţea, director tehnic. 

Directorul tehnic al Administraţiei Bazinale de Apă Prut - Bârlad spune că a decis să vorbească după ce şeful său direct, Petru Avram, care este și consilier județean PNL, l-ar fi obligat să angajeze, la dispeceratul Departamentului de apărare împotriva inundaţiilor, o tânără fără pregătire în domeniu. Angajat de 25 de ani în instituţie, bărbatul, care este şi inginer tehnic, a încercat să-i explice şefului său că tânăra este departe de a fi candidatul ideal.

Iată mai jos un dialog între Gabriel Musteţea şi tânăra angajată pe post de inginer. 

Gabriel Musteţea, director tehnic Apele Române: Știți care e legea noastră de căpătâi?

Simona Iancu, inginer Apele Române: Administrația Bazinală a Apelor...

Gabriel Musteţea, director tehnic Apele Române: Nu, legea apelor... Bun, la operare, stiți să lucrați pe calculator?

Simona Iancu, inginer Apele Române: Aaaaa, da...

Gabriel Musteţea, director tehnic Apele Române: Ce știți să lucrați?

Simona Iancu, inginer Apele Române: PDF, n-am mai lucrat demult, am lucrat în timpul facultății. Cred că va trebui să trec un pic cu vederea, să-mi reamintesc unele noțiuni.

Gabriel Musteţea, director tehnic Apele Române: Dacă v-ar vorbi de azot, azotiți, azotați, ați ști? Fosforul știți cum se prescurtează? Nu știți, nu? Mda... În situația în care v-ar spune cineva de un debit, ați ști ce e ăla un debit? Debit de apă...

Simona Iancu, inginer Apele Române: La fel, va trebui să trec prin materie.

Gabriel Musteţea, director tehnic Apele Române: Știți care e malul drept și malul stâng? La un râu? Cum se determină? Cum să vă poziționați față de un râu?

Simona Iancu, inginer Apele Române: Am făcut în anul II de facultate... legat de știința solului, dar nu în aprofunzime.

Directorul tehnic, discuţie cu şeful său

 

Lacunele proaspetei angajate au ajuns şi la urechile directorului instituţiei, chiar cel care a propus-o în funcţie.

Gabriel Musteţea, director tehnic Apele Române: Foarte bine că a zis. Dacă ea a zis, eu cred că ea se simte hărțuită emoțional pentru că nu știe elemente simple. Du-te, băi, tu vrei să pregătesc un om pentru școala gimnazială?

Petru Avram, Administraţia Bazinală Prut-Bârlad: Gabi, ai 90 de zile să îți formezi un punct de vedere, conform Codului Muncii.

 

Ministrul Mediului, reacţie 

 

Tanczos Barna, ministrul Mediului, afirmă că practica angajărilor pe pile va dispărea. 

"Am decis ca până la numirea secretarilor de stat să nu fac nicio schimbare la Apele Române. În momentul de față asigurăm interimat prin detașarea unei persoane de la Brașov pentru conducerea Apele Române la nivel național și, în două săptămâni maxim, vom ajunge și la o analiză punctuală pe numirile din Apele Române. Am văzut persoane fără pregătire de specialitate la Apele Române, lucrurile trebuie analizate de la ABA (Administrația Bazinală a Apelor) la ABA. Sunt inadmisibile numirile politice de persoane care nu au nicio legătură cu domeniul", a spus Tanczos Barna, conform sursei citate. .

Florin Cîţu trimite Corpul de Control 

 

"În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Ministrului să investigheze situația de la Apele Române.

În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență.

Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public:

- fără penali în funcții publice;

- profesioniști;

- fără nepotisme;

- fără conflict de interese", a scris Florin Cîţu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel