Florin Chilian, despăgubit cu 10.000 de euro de Ministerul Culturii

FLORIN CHILIAN
FLORIN CHILIAN

Secţia de Contencios Administrativ Fiscal a Curţii de Apel Bucureşti (CAB) a decis, joi seară, acordarea de 10.000 de euro drept despăgubiri artistului Florin Chilian, în procesul acestuia cu Ministerul Culturii şi compania de publicitate GMP, prin care cântăreţul reclama încălcarea drepturilor de autor.

Potrivit Agerpres, CAB a menţinut decizia iniţială a aceleiaşi instanţe, care hotărâse, pe 26 februarie, acordarea aceleiaşi sume drept despăgubire artistului, decizie ce a fost atacată cu recurs de Chilian, care dorea despăgubiri de un milion de euro. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, pe 26 martie, rejudecarea, la Curtea de Apel Bucureşti, a procesului dintre Florin Chilian şi Ministerul Culturii, împreună cu compania de publicitate GMP, legat de drepturile de autor privind melodia 'Zece'.

ÎCCJ a admis, astfel, recursul lui Florin Chilian împotriva deciziei CAB care i-a acordat despăgubiri de 10.000 de euro pentru încălcarea drepturilor de autor de către Ministerul Culturii şi a decis rejudecarea cauzei sub aspectul cuantumului despăgubirilor.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, pe 26 februarie 2009, să dea câştig de cauză artistului Florin Chilian în procesul acestuia cu Ministerul Culturii şi compania de publicitate GMP, prin care cântăreţul reclama încălcarea drepturilor de autor.

Acţiunea lui Chilian a fost admisă în parte, deoarece compania GMP va plăti suma de 10.000 de euro artistului, în timp ce acesta ceruse despăgubiri în valoare de un milion de euro.

MCC a lansat, pe 23 aprilie 2005, programul Mai bine o carte, care avea ca scop încurajarea tinerilor de a se întoarce spre lectură. Programul s-a derulat timp de un an şi a fost promovat prin intermediul unui spot publicitar realizat de firma GMP, care a folosit o parte din piesa Zece, compusă şi interpretată de Florin Chilian.

Motivul invocat de artist pentru a da în judecată MCC este acela că piesa Zece a fost folosită în campania Mai bine o carte fără acordul său, încălcându-i-se, astfel, drepturile de autor şi drepturile conexe.

Pe lângă plata unor daune de un milion de euro, artistul mai dorea ca hotărârea instanţei să fie publicată integral în presă, pe cheltuiala MCC. La toate acestea se adăuga plata de către MCC a cheltuielilor de judecată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel