Filmul tentativei de suicid din Zambaccian, povestit de Năstase

nastase suicid
nastase suicid

O ambulanță sosea pe 21 iunie 2012 în fața unei case de pe strada Zambaccian, unde fostul premier, Adrian Năstase, încerca să se sinucidă țintindu-și gâtul cu un revolver. Decizia fostului ministru a venit în urma aflării hotărârii de condamnare la închisoare cu executare. Eiberat condiționat după opt luni de închisoare la penitenciarul Jilava, Adrian Năstase a povestit la emisiunea "Sinteza Zilei", episodul tentativei de suicid.

"A fost o anumită șansă. Aceea că revolverul îl aveam în buzunarul stâng. L-am scos cu mâna stângă. L-am scos cu stânga și ofițerul era în fața mea. (...) I-am spus 'îmi pare rău că vei fi implicat în această poveste' știind că poate avea probleme, cum s-a și întâmplat. Din fericire, scoțând cu stânga revolverul, înainte de a-l trece în dreapta, el s-a repezit peste o măsuță și m-a dărâmat. Ne-am luptat, eu încercând să mențin pistoul în stânga și am reușit cu stânga să îndrept revolverul spre mine dintr-un unghi ciudat, de jos, încercând să-l proptejez pentru ca nu cumva să trag în el. Aș vrea să-i mulțumesc (...) îi datorez și lui faptul că stăm acum de vorbă", și-a amintit fostul premier.

Adrian Năstase a spus că a luat decizia de a se sinucide la aflarea sentinței, la care nu se aștepta și pe care o descrie drept "umilitoare". Nu din perspectiva închisorii, ci pentru cele două decenii de rezultate, a adăugat fostul prim-ministru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel