Efectul benefic al secetei la care nu te-ai fi gândit niciodată

În mare parte seceta groaznică din această vară a avut efecte dezastruoase asupra culturilor. Cu toate acestea, seceta are și un efect benefic.

Este vorba de culturile de viță de vie. Lipsa precipitaţiilor şi canicula au făcut ca în boabele de struguri să se strângă mai multe zaharuri, ceea ce, pentru un specialist, înseamnă o producţie mai mică, dar de foarte bună calitate.

După o iarnă grea și o vară cu secetă prelungită, grindină şi multe grade în termometre, cercetătorii care acum sunt în plină acţiune, recoltând săptămânal probe, pe parcele şi soiuri, au motive de satisfacție.

Mărturii din Câmpia Bărăganului. Oamenii nu beau apă, ci iau și ultimul mililitru pentru a-l da animalelor Aceștia spun că lucrările făcute în primăvară prin tăieri de compensare şi ulterior ploile din aprilie şi mai au ajutat via să treacă peste disconfortul cauzat de viscol şi ger. Culturile s-au dezvoltat normal până la începutul lunii iunie când s-a instalat seceta. O parte însemnată din struguri s-a uscat în vreme ce alţii, care au rezistat, au adunat dulceaţă multă.

Este un an bun, mai spun specialiştii, în special pentru Tămâioasa Românească un soi de vin dulce care a adus în 1986 medalia de aur pentru ţara noastră. Datorită expunerii, podgoriile din Pietroasele primesc soare cât e ziua de lungă iar solul calcaros le ajută să supravieţuiască perioadelor fără precipitaţii. Culesul va începe, după cum arată examenele de laborator, undeva în prima decadă a lunii septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel