Două fete au fost lovite de o maşină care a ricoşat. Titi Aur: "Respectaţi viteza, respectaţi distanţa, atenţia pentru că distragerile din maşină sunt foarte periculoase"

Foto: Pexels/Două fete au fost lovite de o maşină care a ricoşat. Titi Aur: "Respectaţi viteza, respectaţi distanţa, atenţia pentru că distragerile din maşină sunt foarte periculoase"
Foto: Pexels/Două fete au fost lovite de o maşină care a ricoşat. Titi Aur: "Respectaţi viteza, respectaţi distanţa, atenţia pentru că distragerile din maşină sunt foarte periculoase"

Invitat la Antena 3 CNN, Titi Aur a explicat cum s-a produs accidentul în urma căruia doua fete care se deplasau pe trotuar au fost rănite. 

UPDATE: Potrivit, unor surse, unul dintre şoferi consumase cocaină

Toţi şoferii au fost testaţi pentru alcool, iar rezultatele au fost negative. Unul dintre şoferi a ieşit pozitiv la consumul de cocaină. Acesta va fi dus la Institutul Naţional pentru Medicină Legală pentru prelevarea probelor de sânge.

Două eleve de 15 ani au fost lovite, joi, de o maşină care s-a răsturnat pe trotuar, după ce a fost implicată într-un accident cu alte două autoturisme pe şoseaua Vitan Bârzeşti, scrie Agerpres.

Potrivit Biroului de presă al Brigăzii Rutiere, cele două fete au fost transportate la Spitalul 'M.S. Curie' pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma accidentului, traficul rutier este restricţionat şi se circulă pe o singură bandă, pe sensul către Splaiul Unirii.

Conducătorii auto stau pe telefoane atunci când sunt la volan

Titi Aur, fost pilot de raliuri şi instructor în conducere defensivă, a explicat pentru Antena 3 CNN cum se ajunge în astfel de situaţii.

"Cei de la volan, consideră că dacă depăşesc viteza cu puţin peste viteza legală, în loc de 50, merg cu 60 şi chiar câteodată cu 80, nu e mare lucru. Dacă nu respectă distanţa faţă de maşina din faţă şi dacă nu sunt foarte atenţi la drum, nu e mare lucru. Dacă ne mai uităm în telefon şi dacă  suntem la  semafor şi ne uităm în stânga, în dreapta, vedem că cel puţin jumătate din şoferi se uită în telefon pur şi simplu. Nu doar la semafor când stau pe loc, ci şi când încep să se deplaseze. Deşi, puţină viteză, puţină distanţă, puţină neatenţie şi, din nou, se demonstrează că maşina este o armă care produce victime dacă nu este  controlată corect şi dacă nu se respectă reguli de circulaţie, reguli de circulaţie defensivă  şi, nu în ultimul rând, reguli de bun simţ", a spus Titi Aur. 

Fostul pilot te raliuri ne îndeamnă să respectăm regulile astfel încât să evităm astfel de incidente

" Din nou copii implicaţi, copii nevinovaţi, copii care , pe de-o parte ar trebui să fie educaţi să se protejeze, să nu treacă strada pe unde nu trebuie, dar şi când copii sunt pe unde trebuie, sunt pe trotuar şi sunt pe  trecerea de pietoni, atunci nu mai  rămâne decât adultul, cel de la volan, super vinovat pentru că se creează astfel de situaţii", a spus fostul pilor de raliuri.

"Nu avem nimic altceva de făcut decât să respectăm cele trei feluri de reguli: reguli de circulaţie, reguli de conducere defensivă şi reguli de bun simţ", a mai spus Titi Aur. 

Zilnic, 5 oameni mor în accidentele de circulaţie

"Cel de la volan trebuie să înţeleagă că şi el poate să fie o victimă. Trebuie să înţelegem că avem în fiecare zi 5 morţi în accidente de circulaţie. Avem în fiecare zi în jur de 25 de răniţi grav lu avem în fiecare zi în jur de70- 80 de răniţi uşor. În mâna noastră stă a mări, a micşora sau a reduce cât mai mult în trafic numărul de victime prin fiecare gest aparent banal.  Respectaţi viteza, respectaţi distanţa, atenţia pentru că distragerile din maşină sunt foarte, foarte periculoase. Dacă înainte vorbeam de distrageri doar casetofonul, o discuţie aprinsă, o ceartă, o discuţie plăcută în maşină, dar foarte intensă, acum a apărut această nenorocire: telefonul mobil, care atunci când era doar telefon mai era cum mai era, dar acum a devenit un device în care ne uităm la mesaje, e-mail-uri, vrem sa aflăm ştiri în timp ce conducem. Acest lucru a devenit mai periculos decât alcoolul şi o mare parte dintre aceste accidente sunt cauzate din  neatenţia generată de telefon. Dacă ţinem cont de distanţa şi atenţia la volan, reducem foarte mult numărul de accidente"a mai declarat acesta.

Cel mai important în deplasare este să ne programăm timpul

"Un lucru foarte important: programarea timpului de deplasare. Dacă lăsăm sau întindem activitatea de la birou sau de acasă mai mult decât ar trebui să încercăm să recuperăm în deplasarea pe care o avem de făcut acasă, la mare unde mergem, bineînţeles apare tensiunea. Şi dacă apare tensiunea, apare şi accidentul", a mai spus Titi Aur pentru Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel