Diaconescu nu poate face dovada banilor pentru cumpărarea Oltchim

Dan Diaconescu
Dan Diaconescu

Dan Diaconescu nu a putut face dovada, până la această oră, că deține cele 45 de milioane de de euro pentru cumpărarea Combinatului Oltchim.

Ziua de luni se dovedește nefastă  pentru Dan Diaconescu. Patronul OTV nu a putut face dovada că deține cele 45 de milioane de euro pentru plata acțiunilor de la Oltchim, potrivit RTV. În caz contrar, licitaţia va fi reluată.  Tot cu bani este aşteptat Diaconescu şi la Râmnicu Vâlcea. Omul de televiziune a anunţat că va duce "cu sacii" 3 milioane de euro pentru salarii. Şi tot luni, Dan Diaconescu merge şi la Parchetul General unde vrea să depună mai multe plângeri penale împotriva celor care au negociat contractul cu Oltchim.

Negocierile pentru cumpărarea acţiunilor Oltchim au fost reluate, luni, la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA). Termenul limită pentru semnarea contractului de vânzare-cumpărare este 1 octombrie 2012.

Dan Diaconescu a declarat luni, la Ministerul Economiei că guvernanţii încearcă să tragă de timp, aducând în discuţie diverse teme în timpul negocierilor pentru Oltchim, pentru a putea spune ulterior "că ar fi expirat nu știu ce termen de 10 zile".

 ”La fiecare problemă ridicată de colegii mei din echipa de negociatori guvernanții ne-au răspuns cu alte teme, care nu au legătură cu privatizarea Oltchim. Încearcă să tragă de timp și apoi încearcă să vă mintă că ar fi expirat nu știu ce termen de 10 zile. Este un șiretlic pe care îl fac escrocii, dar nu am crezut niciodată că membrii guvernului se pot deda la așa ceva”, a spus Diaconescu.

 "Vom face un nou test de încedere în minutele urmnătoare mai așteptăm ca domul Vulpescu, domnul ministru Chițoiu, domul prim ministru Ponta să ne dea o soluție legală și teminică din punct de vedere juridic de a acorda salariile în avans muncitorilor de la Oltchim deși noi nu am intrat în proprietatea acțiunilor de la Oltchim. Vrem să arătăm în felul acesta buna noastră credință”, a adăugat acesta.

Dan Diaconescu a declarat luni că i-a solicitat şefului OPSPI, Remus Vlădescu, prezenţa presei pentru a transmite în direct negocierile pentru Oltchim, dar că acesta a refuzat.

 "I-am cerut domnului Vulpescu să primească presa pentru a putea transmite în direct tot ce se negociază", a spus Diaconescu.

 Remus Vulpescu a refuzat însă să primească reprezentanţii presei la negocieri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel