Declarația șefului SIE. Cine a avut interese ascunse la Roșia Montană

basescu-l-a-propus-pe-teodor-melescanu-la-sefia-sie-senatorul-a-acceptat-si-s-a-autosuspendat-din-pnl-133490
basescu-l-a-propus-pe-teodor-melescanu-la-sefia-sie-senatorul-a-acceptat-si-s-a-autosuspendat-din-pnl-133490

Şeful SIE, Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, la finalul audierii în Comisia parlamentară de control, că în subiectul privind Roşia Montană au fost implicate atât guverne străine, cât şi "entităţi", "mijloace de presă" sau cetăţeni străini care au făcut lobby pentru sau împotriva proiectului.

Teodor Meleșcanu a precizat că nu poate da publicității prea multe informații legate de acest subiect. "Noi am încercat să le structurăm, însă, pe cele pentru Comisie... ce guverne, ce entităţi, ce mijloace de presă au fost implicate din străinătate în acest proiect, fie în favoarea proiectului, fie împotriva proiectului şi am încercat să prezentăm o imagine cât mai completă", a afirmat şeful SIE, potrivit Mediafax.

Prin urmare, șeful SIE a precizat că subiectul Roșia Montană urmează să fie aprofundat.

"Din punctul nostru de vedere, singurul lucru pe care îl putem cerceta este în ce măsură o asemenea investiţie poate să aibă implicaţii asupra securităţii naţionale, în sensul că se investesc bani din trafic de droguri, spălare de bani, sau că anumite servicii interesate finanţează societăţie acest tip", a completat Meleşcanu.

Șeful SIE  a adăugat că "În mod evident există o activitate de lobby care s-a desfăşurat foarte eficient în favoarea proiectului, tot aşa cum există acţiuni foarte directe de blocare a proiectului, care sunt legate sigur, şi de preocupări ecologice – sunt convins – dar care sunt legate şi de anumite interese".

Cererea unei clarificări din partea Serviciilor a venit după ce premierul Victor Ponta a declarat că au fost anumite interese ce au stat la baza manifestațiile împotriva exploatării miniere de la Roșia Montană.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel