EXCLUSIV  De râsu' plânsu' cu TVR Cultural. Marea provocare cu relansarea postului de televiziune / video

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

În România există trei posturi înființate de Ziua Națională a României - România TV, PRO TV și TVR Cultural.

În acest context, sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu au vorbit despre TVR Cultural, postul care s-a relansat pe 1 Decembrie 2022. Postul cultural al Televiziunii Române și-a reluat emisia pe 1 Decembrie 2022, de Ziua Națională a României, după o absență de 10 ani. Acum rămâne o mare provocare... audiența.

Cheltuiala cu TVR Cultural pare inutilă

„Misiunea ta publică nu are sens dacă nu ai audiență. Degeaba ai programe educative dacă nu se uită nimeni”, a spus Alfred Bulai.

„Mergeți și angajați-l pe Dan Diaconescu și vă învață cum, dintr-o garsonieră, scoți o audiență de bătea Televiziunea Română de o rupea. Vorba lui Florin Călinescu... era cea mai scumpă garsonieră din București”, a spus Alfred Bulai la DC News și DC News TV, în emisiunea „Nod în papură”.

„Între TVR 1 și TVR 2 nici nu știm care este diferența, mai ales când dau reluări de pe un post pe altul. TVR Info se vrea a fi o copie a televiziunilor de știri în condițiile în care noi avem prea multe televiziuni de știri și în contextul în care avem Internet care este plin de emisiuni, cum este și emisiunea noastră. Neavând niște nume mari, evident că TVR Info n-are ce brânză mare să facă”, a mai spus sociologul.

„TVR are doar o emisiune științifică: Teleenciclopedia. Rezistă de atâta timp, fiind cea mai veche. În anii '90, cea mai mare audiență o avea Teleenciclopedia. Și a rămas până a apărut multitudinea de informații de pe Internet”, a mai zis sociologul.

Alfred Bulai este de părere și că numele TVR 2 ar trebui schimbat: „De ce să fie 2, adică de ce să fie al doilea? Poți să-i dai alt nume”. 

Sociologul a mai zis că pe TVR 2 ar putea fi date piese de teatru.

Jurnalistul Val Vâlcu a făcut o observație-amuzantă/amară despre TVR Cultural: „Atunci când s-a închis TVR Cultural au plâns mai mulți comparativ cu câți se uitau la acest post de televiziune. Ei nu se uitau, dar se plângeau că l-au închis”.

Vezi dialogul integral aici:

Ce spune Televiziunea Română despre TVR Cultural:

„Sub sloganul „Să știm. Să fim”, TVR Cultural își asumă misiunea de a readuce arta, cultura și dezbaterea de idei în prim planul scenei publice. Conectarea creatorilor de frumos, a intelectualilor de marcă, a antreprenorilor din domeniul cultural-artistic cu publicul larg a devenit o prioritate pentru televiziunea publică, într-un moment în care nevoia de promovare a valorilor autentice, a modelelor, se face simțită în societate mai acut decât oricând.

TVR Cultural își propune să creeze punți între tradiție și modernitate, între conservatorism și progresism, între rural și urban, între periferic și central.


Marile spectacole care au încântat generațiile trecute păstrate în arhiva TVR, dar și experimentele artistice ale momentului se vor regăsi în grila TVR Cultural. Postul va relua dialoguri și dezbateri care aduc în prim plan mari teme contencioase. Va revizita artiști consacrați și va da tribună tinerelor talente. Va difuza filme de Cinematecă, dar și filme de artă mai puțin cunoscute. Un loc aparte îl vor ocupa producțiile autohtone, care vor reflecta diversitatea temelor abordate de regizorii români.

Nu în ultimul rând, prin parteneriatele încheiate cu şcolile de arte, TVR Cultural se va asigura că laboratoarele de talente vor fi prezente în atenția telespectatorilor cu cele mai interesante lucrări ale celor mai tineri artiști”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel