De ce Năstase mai deținea arme de foc în locuință

pistol
pistol

 Arma care a fost folosită de către Adrian  Năstase în tentativa de suicid este un revolver, din care s-a tras un singur foc, potrivit procurorului-șef  al Secției de urmărire penală şi criminalistică din Parchetului instanţei supreme, Valentin Şelaru. Totuși, se pune întrebarea: de ce în casa lui Năstase  exista o armă de foc în condițiile în care fostul premier era urmărit penal.

După tentativa de suicid a lui Năstase, Parchetului instanţei supreme a deschis o anchetă. Din locuința acestuia din Zambaccian, anchetatorii au ridicat mai multe obiecte și un revolver din care, potrivit procurorului Valentin Șelaru, s-ar fi tras un singur foc.

Referitor la regimul armelor și munițiilor, conform căruia un urmărit penal nu ar mai avea voie să dețină arme de foc, trebuie făcute anumite precizări.

  Într-adevăr, până la sfârșitul anului 2011, persoanele urmărite penal nu aveau voie să mai dețină nicio armă de foc. După această dată, Legea regimului armelor și munițiilor s-a modificat, astfel încât interdicția se menține numai în cazul persoanelor acuzate de violență, fapt pentru care Adrian Năstase nu se califica.

În aceste condiții, Adrian Năstase a putut să-și ridice de la Poliție armele pe care le deținea, aceste fiind cunoscut ca un împătimit al vânătorii. Năstase a deținut o perioadă și președinția Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel