De ce mai multe cutremure de intensitate medie sau mică nu ne scapă de un cutremur ca în 1977

Mai multe cutremure de intensitate medie sau mică, suficient de puternice ca să fie simțite, dar nu suficent de mari să facă victime, ne scapă de un cutremur ca în 1977? Este o întrebare care tot revine, mai ales pe fondul mișcărilor telurice din ultima vreme.

Unii cred că, prin cutremurele de intensitate medie, se descarcă energiile acumulate, astfel încât România ar scăpa de marele cutremur devastator.

Din păcate, specialiștii nu cred în acest scenariu. Diferența de energie, la un grad pe scara Richter, este atât de mare, încât cele două grade care separă un cutremur ușor de unul puternic înseamnă, de fapt, o energie de zeci de mii de ori mai mare. Ar fi, deci, nevoie, de zeci de mii de cutremure ușoare pentru a descărca energia unui cutremur ca în 1977. Chiar dacă în intervalul dintre două cutremure mari se produc sute de mici seisme, nu este suficient ca să descarce energia degajată de un cutremur ca în 1977.

VEZI ȘI: Siguranța clădirilor din București. Sectorul construcțiilor este suprareglementat. Marile companii sunt strict controlate, probleme pot apărea doar la samsarii care construiesc în regie proprie

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit despre „gradul de nelegalitate extrem de mare din construcții”, lăsând să se înțeleagă că o mare parte din ceea ce s-a construit după ’90 nu ar respecta normele privind siguranța clădirilor.

Primarul se află de doi ani în conflict cu întregul sector al construcțiilor, odată cu decizia sa de a solicita suspendarea PUZ-urilor și de a opri orice investiție în Capitală.

În aceste condiții, apare întrebarea dacă acesta a făcut declarații politice, ca strategie de comunicare în războiul său cu dezvoltatorii ori pentru a abate atenția de la problema clădirilor cu bulină, care nu sunt consolidate?

Din dorința de a informa corect publicul am abordat și perspectiva experților din real-estate, constructori, ingineri structuriști și dezvoltatori, reprezentanți ai mediului universitar.

Inginerul Dragoș Marcu, directorul general al companiei Popp& Asociații, care are un portofoliu de proiecte impresionant, susține că este „o mare exagerare să spui că toți dezvoltatorii sunt la fel. Există mulți dezvoltatori foarte responsabili, dar există și dezvoltatori care forțează limitele legale.” Potrivit specialistului, sectorul construcțiilor este pe alocuri suprareglementat, iar statul are toate mecanismele de control necesare. Nu în toate situațiile însă, sunt aplicate cu coerență și consecvență.

Vedeți continuarea aici - https://www.dcnews.ro/siguranta-cladirilor-din-bucuresti-sectorul-constructiilor-este-suprareglementat-marile-companii-sunt-strict-controlate-probleme-pot-aparea-doar-la-samsarii-care-construiesc-in-regie-proprie_905675.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel