De ce Ghica și Danileț nu participă la ședințele CSM

Adrian Bordea, vicepreședintele CSM,  a explicat pentru pesurse.ro motivul pentru care Cristi Danileț și Alina Ghica nu participă la ședințele CSM.

 “Dna Alina Ghica și dl Danileț sunt în procedura de revocare pornită de Curtea de Apel Cluj, respectiv de judecătoria Râmnicu Vâlcea. Dumnealor au atacat hotărârea plenului CSM care a confirmat revocarea făcută de judecătorii și curți de apel, au atacat-o la instanța supremă. Instanța supremă are termen de judecată pe 21 mai iar situația este un pic atipică, pentru că plângerea împotriva hotărârii CSM-ului, care vizează carierea magistratului, este suspensivă, așa încât hotărârea plenului, prin plângerea adresată instanței supreme, care este singura competentă să judece litigiile referitoare la cariera magistratului, nu și-a declarat, sau nu și-a declinat competența, astfel încât situația este un pic incertă.

Există și riscul ca dacă cumva instanța supremă să se pronunțe asupra competenței și să-și constate necompetența, ca toate hotărârile noastre date în prezența celor doi membri să fie contestate și anulate”, a declarat el.

 “La 21 mai, instanța supremă se va pronunța asupra competenței. În momentul în care se va declara competentă, atunci fără discuție că cei doi membri ai CSM-ului vor trebui să vină în secție și în plen. Dacă se va declara instanța supremă necompetentă, atunci vor rămâne cererile lor doar cele de la curțile de apel, iar acelea nu sunt suspensive, deci ei vor trebui să își înceteze activitatea”, a conchis vicepreședintele  CSM.

Rămâne de văzut dacă cei doi judecători CSM, revocați de majoritatea magistraților din România, își vor primi salariile în această perioadă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel