Dan Diaconescu va solicita ajutor de şomaj

Decizia Consiliului Național al Audiovizualului de închidere a OTV l-a adus pe Dan Diaconescu în pragul șomajului. Acesta a declarat că în cursul zilei de marți va merge, alături de cei 319 angajați ai săi, să-și depună actele pentru ajutorul de șomaj.

Dan Diaconescu a declarat la RTV că va merge la Oficiul Forţelor de Muncă pentru a-şi depune actele de şomaj. El susţine că a rămas fără loc de muncă, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis închiderea postului de televiziune OTV, pe care îl are în proprietate.

 "Fiind şomer, marţi vreau să merg la oficiul de şomaj să depun actele, să-mi ridic ajutorul de şomaj. Am vrut s-o fac luni, dar a trebuit să merg la acest proces cu DN-ul", a declarat Dan Diaconescu, la România TV.

 Totodată, el spune că va fi însoţit şi de ceilalţi 319 angajaţi ai postului. "Nu ştiu ce ajutor de şomaj o să primesc. Ponta m-a băgat în şomaj şi tot el trebuie să-mi dea bani, mă rog, împreună cu guvernul actual. Am 319 colegi cu care voi merge la şomaj, ca să ridicăm ajutoarele de şomaj. Cam aşa gândeşte statul, guvernul actual, să dezvolte economia naţională, închizând diverse fabrici, diverse întreprinderi", a mai spus Dan Diaconescu.

Cine poate beneficia de somaj, potrivit Legii 76/2002: - Persoana care are un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii; - Persoana in cauza nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinţa, în vigoare, respectiv 500 ron; - Persoana in cauza nu indeplineste conditiile de pensionare, conform legii; - Persoana este inregistrata la agenţia pentru ocuparea fortei de muncă in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca a avut ultimul loc de munca ori a realizat venituri in acea localitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel