Dan Diaconescu, explicații la DNA, în dosarul privatizării Oltchim

dan_diaconescu
dan_diaconescu

Patronul OTV, Dan Diaconescu, s-a prezentat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a da explicații în dosarul în care fostul preşedintele al OPSPI Remus Vulpescu a depus o plângere penală împotriva sa pentru înşelăciune în legătură cu privatizarea Oltchim.

La intrarea în sediul DNA, Dan Diaconescu a precizat că „Este a 52-a prezenţă a mea aici, la sediul DNA. La prima am fost arestat!”

Chemat pentru a da explicaţii cu privire la licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat, deşi nu a dovedit că deţine această sumă, Dan Diaconescu, însoţit de doi avocaţi, a declarat că nu ştie pentru ce a fost chemat la DNA.

"Dar eu prefer să fac şi închisoare din nou pentru eliberarea Oltchimului şi mai ales pentru eliberarea municipiului Târgu Jiu. (...) Eu cred că această citare vine astăzi ca urmare a tuturor celor întâmplate în Târgu Jiu. De vreo patru zile m-am mutat acolo, de vreo şase zile mi-am anunţat candidatura pentru circumscripţia Târgu Jiu în scopul de a-l înlătura pe Victor Ponta din actuala clasă politică şi pentru a scăpa poporul de unul din cei doi bandiţi, ciocoi importanţi, e vorba de tandemul Victor Ponta-Traian Băsescu, tandem ce face rău României", a afirmat Diaconescu.

Acesta a declarat, de asemenea, că procurorii anticorupție i-au prezentat conţinutul plângerii formulate împotriva sa legate de licitarea acţiunilor Oltchim, urmând a reveni în faţa procurorilor pe 16 noiembrie, după ce reclamaţia sa se va conexa cu cea a lui Remus Vulpescu.

"Azi, fără cătuşe", a ținut să precizeze, în glumă Diaconescu, care a mai spus că a văzut "plângerea făcută de către DJ Remus, scrisă pe note muzicale" nu mai mare de două pagini și jumătate, pe care o consideră lipsită de temei. "Reproşul mai serios pe care mi-l aduce este că nu am gusturi muzicale, dar eu am ascultat şi muzica celor de la U2, Pheonix sau a lui Ilie Micolov", a declarat ironic Diaconescu.

Potrivit patronului OTV, fostul șef al OPSPI, Remus Vulpescu este "un om cu serioase labilităţi psihice care şi-a dat şi demisia şi a recunoscut gafele şi ilegalităţile în acel caz şi care, împreună cu Victor Ponta, a închis Oltchimul în 22 august, înainte de a-l vinde, pentru a-l vinde pe nimic".

În 22 octombrie, fostul şef al OPSPI, Remus Vulpescu, a dat o amplă declaraţie în faţa procurorilor anticorupţie în legătură cu eşecul privatizării Oltchim, arătând că, atunci când a apărut oferta lui Dan Diaconescu, statul era în proceduri de aducere de fonduri pentru plata angajaţilor şi repornirea unităţii.

Remus Vulpescu susține că paguba produsă prin privatizarea  Oltchim se ridică la aproximativ 200-300 milioane de lei, respectiv suma pachetului de acţiuni.

În legătură cu natura pagubei, Vulpescu arăta că, în acest caz, nu este vorba despre o pagubă neapărat materială, ci de un grav dezechilibru adus instituţiilor statului.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a sesizat Parchetul în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu, patronul OTV, a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al Oltchim.

"Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, sesizează, astăzi, 3 octombrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea de către numitul Diaconescu Cristian Dan a infracţiunii de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin inducerea în eroare a statului român şi a opiniei publice în ce priveşte existenţa la dispoziţia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la Oltchim de statul român, prin MECMA - OPSPI", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel