Cutremure, luni seara, în România

Două cutremure s-au produs, luni seara,  în zonă seismică Vrancea, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Primul cutremur a avut loc, luni, 9 decembrie,  la ora 18:57:04 (ora locală a României) în ZONA SEISMICA VRANCEA, acesta având magnitudinea ml 2.2, la adâncimea de 5.5km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 42km NV de Focsani, 68km S de Bacau, 75km SV de Barlad, 77km E de Sfantu-Gheorghe, 89km N de Buzau, 97km E de Brasov.

Cel de-al doilea cutremur s-a produs la ora 21:37:37 (ora locală a României), cu magnitudinea ml 3.2, la adâncimea de 122.5km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43km NV de Buzau, 55km SV de Focsani, 72km NE de Ploiesti, 72km SE de Sfantu-Gheorghe, 74km E de Brasov, anunță INCDFP.

Gheorghe Mărmureanu, fostul director al Institutului Național pentru Fizica Pământului,  dezvăluia pe 4 martie anul acesta, la împlinirea a 47 de ani de la unul dintre cele mai devastatoare cutremure din istoria țării, că următorul cutremur major în România va avea loc mai devreme decât ne așteptăm, dar nu în anii imediat următori. Acesta a subliniat că există o serie de observații importante în legătură cu activitatea seismică din regiunea Vrancea.

„Sunt lucruri curioase cu Vrancea. Exista niste cutremure puternice, a fost in 1800 cel mai puternic, foarte adanc, de la Moscova până la Cairo. Energia a fost consumată, aceste cutremure au loc la adancimi diferite, coordonate pe plan orizonat, chiar eu am publicat o lucrare, un fel de istorie a cutremurelor din 1701 până acum. Părerea mea este că nu poate fi vorba de un cutremur catastrofal până în 2040”, spunea Gheorghe Mărmureanu, la România TV.

Acesta a identificat și zonele din București considerate a fi mai vulnerabile la un cutremur major. Cartierul Pantelimon și zona între Piața Romană și Unirii sunt identificate drept zone expuse, în timp ce cartierele Militari, Drumul Taberei și Dristor sunt considerate mai sigure, datorită construcțiilor mai solide și a numărului mai mic de blocuri înalte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel