Cu cine se va întâlni delegația FMI, CE și BM la Palatul Cotroceni

Cea de-a șasea misiune de evaluare în România a delegațiilor FMI, CE și ale BM începe de marți, timp de două săptămâni, urmând ca, aproape de finalul misiunii, reprezentanții delegațiilor să participe la o întrevedere cu președintele României.

Referitor la această întâlnire, vicepremierul Florin Georgescu a confirmat, marți, că delegaţia FMI, CE şi BM are programată o întâlnire cu preşedintele României „mai spre finalul misiunii”, precizând că membrii misiunii se vor vedea „cu cine va fi la data respectivă la Palatul Cotroceni”.

Ministrul de Finanțe, Florin Georgescu a spus, marți, la Palatul Victoria că „delegaţia FMI, CE şi BM are într-adevăr în program o întâlnire cu domnul preşedinte”. Întrebat cu cine se va întâlni delegaţia FMI la Palatul Cotroceni, cu președintele interimar Crin Antonescu sau cu președintele Traian Băsescu, ministrul de Finanțe a precizat că  „întâlnirea este programată mai la finalul misiunii” şi se vor vedea „cu cine va fi la data respectivă la palatul în cauză, potrivit legii şi deciziei Curţii Constituţionale”.

Reprezentantul rezident al FMI pentru Bulgaria şi România, Tonny Lybek, a declarat, ieri, că negocierile cu autorităţile de la Bucureşti sunt programate în perioada 31 iulie – 13 august, şeful delegaţiei Fondului urmând să sosească în România pe data de 1 august şi să părăsească ţara noastră pe 14 august.

Tonny Lybek a menționat, de asemenea, că  ”vizita FMI va avea loc în acelaşi timp cu cea a delegaţiilor Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Pe durata acesteia, delegaţiile vor avea întâlniri şi discuţii cu autorităţile statului şi cu mediul de afaceri, reprezentanţi ai băncilor, societăţii civile şi partidelor politice”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel