Comisia Europeană: România și Bulgaria sunt gata să adere oficial la Schengen

Foto: Twitter European Commission
Foto: Twitter European Commission

Comisia Europeană a emis un mesaj în legătură cu aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Anitta Hipper, a făcut o declarație în legătură cu aderarea României la Schengen pe pagina oficială de Twitter a instituției de la Bruxelles.

„Atât România, cât și Bulgaria, sunt gata să se alăture Spațiului Schengen și au îndeplinit criteriile pentru acest lucru încă din 2011. În plus, România și Bulgaria au fost actori în dezvoltarea continuă și neîncetată a rolului Schengen.

Poziția Comisiei este clară când vine vorba despre aderarea împreună la Schengen a României și Bulgariei. Aceste țări sunt pe deplin gata să facă acest lucru. Potrivit tratatelor și statelor UE, trebuie să deveniți membri plini a Spațiului Schengen”, a transmis Hipper, într-un mesaj, duminică dimineața.

Preşedintele Germaniei, impresionat de dezvoltarea regiunilor României: Intrarea în Schengen să fie cât mai curând

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a declarat, vineri, la Timişoara, că după cele trei zile ale vizitei de stat pe care a efectuat-o în România revine la Berlin puternic impresionat de faptul că nu doar Bucureştiul se dezvoltă, ci toate regiunile ţării noastre, între care şi zona Timişoarei.

Şeful statului german a subliniat că în discuţiile pe care le-a avut cu oficialii de la Bucureşti şi-a exprimat opinia că România trebuie să intre cât mai curând în spaţiul Schengen. Citește întreaga știre aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel