Columbeanu: Când decizia va fi oficială, o voi da pe Irina mamei. Copilul e cel care refuză să plece

irinel-columbeanu
irinel-columbeanu

Omul de afaceri Irinel Columbeanu precizează, într-un comunicat, că va fi de acord ca fiica sa Irina să fie încredinţată mamei îndată de decizia în acest sens "va deveni oficial învestită, iar executarea ei încuviinţată" şi că "refuzul de a pleca la mamă" vine din partea copilului.

"În legătură cu speculaţiile apărute în presă, potrivit cărora m-aş opune la executarea Deciziei de încredinţare a Irinei către Monica Columbeanu, doresc să informez opinia publică cu privire la faptul că de îndată ce această decizie va deveni oficial învestită, iar executarea ei încuviinţată, nu mă voi opune ca executorul judecătoresc să-şi ducă la îndeplinire mandatul încredinţat de instanţa competentă. Legat de aceasta, consider că aceleaşi speculaţii, potrivit cărora ducerea la îndeplinire a executării acestei Decizii se va face cu suportul şi asistenţa instituţiilor de forţă ale statului, nu fac altceva decât să tensioneze şi mai mult atmosfera artificial încărcată cu senzational din jurul acestui caz. Efectele pot fi atât potenţial defăimătoare prin disproporţie privind rolul forţelor de ordine cât şi mai ales potenţial traumatizante pentru minoră şi de care sper ca mama ei să ţină cont când va alege forma de executare", afirmă Columbeanu într-un comunicat remis, joi, agenţiei Mediafax.

El susţine că refuzul de apleca la mamă vine din partea copilului, despre care afirmă că "plânge în continuu".  "Refuzul de a pleca la mamă nu vine din partea mea, ci din partea copilului, care plânge în continuu şi mă roagă «să nu o dau la mama»", scrie Columbeanu, apreciind că este de datoria sa să ţină cont de "părerea vehement exprimată" a fiicei sale.

El consideră că trebuie să respecte "dreptul copilului de a-şi exprima liber opinia asupra oricărei probleme care îl priveşte" şi îşi exprimă speranţa că şi executorul judecătoresc care va veni "să execute silit copilul la cererea Monicăi Columbeanu" va respecta prevederile legale potrivit cărora "autorităţile publice sunt obligate să respecte aceste drepturi garantate oricărui copil de statul român prin prevederile art.1, art. 24 şi art. 28 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, dar şi prin prevederi cu valoare constituţională astfel cum acestea sunt reglementate de art. 20 din Constituţia României coroborat cu prevederile art. 1 ale Convenţiei cu privire la drepturile copilului, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 20 noiembrie 1989 şi ratificată de Parlamentul României prin Legea nr. 18/1990, potrivit cu care «în toate acţiunile care privesc copii, întreprinse de instanţele judecătoreşti şi autorităţile administrative... interesele copilului vor prevala»".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel