EXCLUSIV  Colegiul Hasdeu, 150 de ani. Lovitura tinerilor: Ce nu s-a spus despre un eveniment care a adunat lideri PSD

Presa din Buzău anunță cu surle și trâmbițe că evenimenul dedicat aniversării Colegiului Național B.P. Hasdeu a fost un adevărat succes. 

Toată floarea social-democrată a fost acolo, de la ministrul Educației, Liviu Pop, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, și Ecaterina Andronescu, la Geta Burducea, șefa IȘJ Buzău, despre care recent jurnaliștii din presa națională dădeau de înțeles că este imaginea decăderii învățământului românesc.

Curtea interioară a Colegiului Național B.P Hasdeu, o instituție de top, care a dat României nume grele în ceea ce privește excelența în toate domeniile, a fost plină. Din păcate, așa cum spuneam încă de acum două săptâmâni, când a fost anunțat evenimentul, momentul ales pentru desfășurare a fost ca nuca în perete: în cursul săptămânii, într-o marți, la ora 10:00, fix în timpul programului de lucru. Acest lucru a fost criticat, pe la colțuri, de foștii elevi ai Colegiului Național B.P. Hasdeu și pe bună dreptate. Ne-am fi dorit să fim acolo, noi, cei care am absolvit liceul recent, dar ziua aleasă pentru eveniment a trădat faptul că organizatorii nu erau pregătiți să facă un lucru ca la carte. Adică dacă ar fi venit și mai multe persoane nu ar fi avut loc. Revenind, din marea de lume care a fost prezentă, au lipsit tinerii. Au fost prezenți mulți oameni în vârstă, dar și actuali elevi ai Colegiului Național B.P. Hasdeu, însă tinerii de până în 35 de ani, plecați la muncă în București, în alte colțuri din România sau în străinătate, nu au putut ajunge. Asta spune multe despre forța Buzăului. Cât despre durerea lipsei locurilor de muncă, ne-am săturat să vorbim.

(w670)

În rest, este de menționat că a vorbit în fața elevilor mai tineri și mai în vârstă Geta Burducea, fosta și actuală șefă a Inspectoratului Județean Buzău. Am scris încă de anul trecut despre ea, dar a intrat profund în atenția presei recent când a fost numită inspector general la IȘJ Buzău. De ce? Pentru că, deși a picat de trei ori până acum concursul de ocupare a postului, iată că a revenit în cărți. Despre culmea tupeului în a nu te ascunde undeva în fundul pământului după ce ai picat de trei ori examenul pentru un post care îți arată că nu ești pregătit... nu mai are sens să comentăm.

În toată povestea aceasta, este totuși un lucru pentru care organizatorii evenimentului chiar merită felicitați. Oamenii prezenți în curtea Colegiului Național B.P. Hasdeu au ascultat discursul unei persoane despre care ziarele ar trebui să scrie mai mult, dar cu greu știrile pozitive mai răzbesc. Vorbesc despre Dr. Florentina Ioniță-Radu, comandantul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila", un profesionist cum rar mai sunt astăzi. După incendiul din Colectiv, comandantul Spitalului Militar Central, Florentina Ioniţă-Radu, a fost avansată în grad de general cu o stea, devenind prima femeie general din istoria unităţii. Dincolo de a fi general de brigadă, dincolo de a fi profesionist, este un om cu suflet. Și acest lucru s-a văzut la tragedia de la Colectiv, și nu doar acolo. Florentina Ioniţă-Radu merită pagini întregi în presă, dar să ne întoarcem acum la subiectul nostru.

Ce-ar mai fi de spus? Poate doar să ne îndreptăm atenția către dictonul organizatorilor evenimentului dedicat aniversării Colegiului Național B.P. Hasdeu - "Hasdeieni de pretitundeni: Veniți acasă!"... Am veni, am veni cu toții, dar nu avem unde. Elevii prestigioasei instituții de învățământ, IT-iștii pe care i-a dat Buzăul, economiștii, avocații, medicii și alții care sunt fruntași în domeniile în care s-au pregătit s-ar întoarce și mâine acasă, dar unde? Ce să facă? Unde să lucreze? Și nu mă refer la elevii de la Colegiul Național B.P. Hasdeu, sunt și alte licee bune în Buzău. Totuși, ar mai fi o speranță. Primarul Constantin Toma promitea, în 2016, în campania electorală că "principalele sale direcții de acțiune vor fi îndreptate spre investiții și locuri de muncă. Proiectul meu de suflet este EDUCAȚIA, căci fără educație și credință în Dumnezeu suntem nimeni". Doar că planul pare atât de măreț în contextul în care buzoienii au trăit 20 de ani altfel... Măreț, dar nu imposibil pentru că avem materie cenușie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel