Personalitățile care au ținut prima pagină a ziarelor în 2013. Cine a fost „inamicul public numărul 1” care a acaparat atenția presei

Anul 2013 a fost marcat de o sumedenie de evenimente importante care au ocupat foarte mult spațiu editorial atât în presa scrisă, cât și în mediul online.

Agenția France Presse a desemnat mai multe personalități care fie au ținut prima pagină a ziarelor, fie s-au remarcat printr-o luptă asupra unui fenomen negativ din societate. Printre oamenii care și-au găsit loc în acest top se numără Prințul George, Edward Snowden sau Papa Francisc.

Pe primul loc se află Edward Snowden care – la vârsta de 30 de ani – a devenit „inamicul public numărul 1” în America. Acesta a dezvăluit programul de supraveghere mondială a comunicațiilor și a declanșat o dezbatere amplă privind protecția vieții private. Edward Snowden este considerat de unii cel mai mare trădător, iar de alții un apărător al libertăților.

Hassan Rohani – actualul președinte al Iranului a reluat relațiile cu „Marele Satan”, cum era numită America, prin concesiile făcute pe tema programului nuclear.

Malala Yousafzai a devenit simbolul luptei pentru educația fetelor în Pakistan. Adolescenta în vârstă de 17 ani a fost ținta unui atac al extremiștilor și, după ce a fost salvată de la moarte de medicii chirurgi, a impresionat pe toată lumea datorită maturității de care a dat dovadă. Malala milita pentru educația fetelor în Pakistan, țara sa natală, având un blog pe site-ul BBC.

Papa Francisc a ținut – de asemenea – mult timp prima pagină a ziarelor, fiind total diferit de predecesorii săi. Când a apărut la balconul bazilicii Sfântul Petru, în luna martie, a fost un șoc pentru mulți oameni. Un papă argentinian, Jorge Bergoglio, fusese ales.

Prințul George a fost numărul 1 - la nivel mondial – cu mult timp înainte de a se naște prin prisma popularității cuplului regal William și Kate. George este cel de-al treilea în ordinea succesiunii la tron, după tatăl său şi bunicul său, Charles, care, la 65 de ani, încă îşi aşteaptă momentul de glorie.

Adele Exarchopoulos a provocat emoţii puternice la Festivalul de la Cannes pentru rolul din "La Vie d'Adele", film regizat de Abdelatif Kechiche. Actriţa franceză în vârstă de 20 de ani joacă rolul unei liceene care se îndrăgosteşte cu pasiune de o altă femeie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel