Cine este Colin Powell, ”corespondentul ”Corinei Crețu

Presa din toată lumea vorbește despre mailurile intime pe care și le-au trimis Corina Crețu și Colin Powell. Fostul secretar de stat american a confirmat existența acelor mailuri, dar neagă materializarea lor într-o aventură.          

Colin Luther Powell (născut pe 5 aprilie 1937 la New York), este general american și politician american, președinde al Comitetului Șefilor de Stat Major (1989-93) și secretar de stat (2001-05). Este primul afroamerican care a ajuns în oricare dintre pozițiile de conducere pe care le-a deținut.

Fiu al unor imigranți din Jamaica, Powell a crescut în Harlem și în Sudul Bronxului și a intrat în armată la finalizarea liceului. A fost trimis în Vietnam între 1962-63 și 1968-69, după care a urmat cursurile Universității George Washington.

Drumul spre Pentagon

În 1972, Colin Luther Powell a început viața politică în cadrul Casei Albe, iar la scurt timp a devenit asistentul lui Frank Carlucci. A fost, ulterior, director al Departamentului de Management și Buget (OBM). A deținut numeroase posturi în cadrul Pentagonului, iar în 1983 a devenit asistent miliar senior al Secretarului pentru Apărare Caspar Weinberger. În 1987 a intrat în Consiliul Național de Securitate în echipa lui Carlucci, după care asistent al președintelui pe probleme de securitate. La sfârșitul lui 1987, președintele Ronald Reagan l-a numit pe Powell succesorul lui Carlucci, iar în 1989 a preluat conducerea Forței Armate.

În aprilie 1989, Powell devine un general cu patru stele. În august, președintele George Bush îl nominalizează președinte al Comitetului Șefilor de Stat Major. A jucat un rol important în operațiunile din Panama (1989) și în criza și războiul din Golful Persic (august 1990 - martie 1991).

Intrarea în politică

S-a retras din viața militară în 1993, speculându-se că va intra în politică. A decis să nu candideze pentru președinție în 1996, dar a intrat în Partidul Republican.

În 2001 a fost numit secretar de stat de către George W. Bush. A avut probleme în comunicarea din timpul războiului din Iraq, culminând cu un discurs controversat la ONU în februarie 2003.

Considerat o persoană moderată într-o administrație dominată de grei, Powell și-a anunțat retragerea în 2004, la scurt timp după realegerea lui Bush. A fost succedat de Condoleezza Rice în 2005.

Cum au apărut zvonurile despre relația dintre Powell și Corina Crețu

Powell, care are acum 76 de ani, a întâlnit-o pe Corina Crețu (45 de ani) acum 10 ani. A declarat că au început să schimbe corespondență electronică în 2005, iar mailurile au devenit de natură personală, dar nu s-au materializat într-o aventură. În presă au apărut fotografii cu Corina Crețu în bikini pe care i le-ar fi trimis lui Powell. A fost nevoit să vorbească despre aceste mailuri în momentul în care hackerul Guccifer a postat unele dintre ele pe internet. Crețu l-ar descrie pe Powell în aceste mailuri ca fiind iubirea vieții ei. Powell este căsătorit de 50 de ani, iar Crețu de anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel