Cererea de arestare a lui Ion Stan, avizată de Comisia Juridică

stan
stan

Comisa Juridică a Camerei a avizat pozitiv cererea justiţiei privind arestarea preventivă a deputatului PSD, Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă.

Deputatul PDL Daniel Buda, președintele Comisiei Juridice, a eclarat că cererea a fost avizată cu nouă voturi "pentru" şi un vot "împotrivă", acesta cerând  grupului PSD să se reunească de urgenţă pentru a emite un punct de vedere pe tema cererii în cazul Stan. Avizul Comisiei Juridece are doar caracter consultativ, plenul Camerei Deputaților având puterea de a da sau nu avizul referitor la arestarea deputatului Ion Stan.

Deputatul Ion Stan şi avocatul său, Doru Viorel Ursu, au participat, luni dimineaţă, mai puţin de jumătate de oră, la lucrările Comisiei Juridice, unde se discuta cererea de arestare preventivă a parlamentarului, cei doi plecând fără a face declaraţii presei.

Potrivit referatului trimis de DNA Camerei Deputaţilor, prin care se solicită încuviinţarea arestării deputatului PSD Ion Stan, procurorii arată că parlamentarul a beneficiat de foloase materiale din partea denunţătorului său. În interceptări Ion Stan îi solicită denuntătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, să îl ajute financiar în campania electorală. Denunţătorul a mai precizat procurorilor că în 2009 a plătit pentru peste 155.000 de găleţi roşii care au fost împărţie în campania electorală pentru europarlamentare. În schimbul banilor, Stan i-a promis omului de afaceri contracte pe bani publici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel