Cel mai puternic cutremur de la Izvoarele s-a produs vineri seara

Vineri seara, la orele 17,29, în zona Izvoarele s-a aprodus cel mai puternic cutremur din seria celor peste 70 care au zguduit zona. Magnitudinea cutremurului a fost de  3.8 pe scara Richter, iar la câteva minute, INFP a înregistrat un nou seism cu magnitudinea 2.5 pe scara Richter în aceeaşi zonă.  Între timp, specialiştii au montat peste tot aparatură ca să vadă ce se întâmplă. Au anunţat şi o primă concluzie: seismele din Galaţi nu sunt cauzate de inundaţii sau de exploatările din zonă.

Disperaţi, oamenii s-au rugat în biserică pentru a scăpa de cutremure. O echipă de specialişti ai Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, ai Institutului Geologic, dar şi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au mers din casă în casă să vadă cum au fost afectate locuinţele oamenilor.

Experţii au dat până acum o singură concluzie: cutremurele nu sunt provocate de inundaţii sau de exploatările petroliere din zonă.

 Potrivit INFP, în perioada 23 septembrie-3 octombrie, în zona seismică Galaţi a avut loc o secvenţă de 77 de evenimente seismice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel