Ce spune Georgescu (ANI) despre acuzațiile de incompatibilitate

Senatorii Sorin Roșca Stănescu și Valer Marian îl acuză pe Horia Georgescu de incompatibilitate pentru că ar fi deținut funcția de administrator al unei societăți comerciale simultan cu postul de secretar general al ANI (16.04.2008 - 18.04.2012), incompatibilitate care a continuat și când inspectorul a devenit președinte al Agenției. Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Horia Georgescu a răspuns că firma la care fac referire cei doi parlamentari, Outlook S.R.L, a fost dizolvată în 2005.

Roșca Stănescu și Valer Marian susțin că Georgescu nu și-a trecut calitatea de administrator al societății comerciale în declarația de interese.

”Firma despre care se vorbește este dizolvată de drept din anul 2005, în conformitate cu prevederile legii. Informațiile sunt publice, la registrul comerțului”, a explicat președintele ANI.

Adresându-i-se senatorului Sorin Roșca Stănescu, aflat în studioul emisiunii ”100 de minute”, Horia Georgescu a afirmat: ”Dumneavoastră sunteți binecunoscuți în a dezinforma opinia publică”.

În sesizarea lor, Marian și Stănescu spun că practica instituită de ANI a stabilit că există stare de incompatibilitate și în cazul în care societatea în care un demnitar sau un funcționar public a deținut funcția de administrator a fost dizolvată de drept și se află în stare de lichidare. Iar conform informațiilor furnizate de Registrul Comerțului celor doi senatori, în cazul S.C. Outlook SRL a fost numit lichidator (Consulting Insol SPRL) abia în data de 12.11.2013, până la această dată atribuțiile de administrator revenind șefului ANI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel