Ce spune Băsescu despre propunerea lui Cernea privind Biserica

Președintele Traian Băsescu a fost rugat, joi seara, la Digi24, să comenteze demersul legislativ al deputatului Verzilor, Remus Cernea, care propune finanțarea bisericilor direct de către cetățeni, prin redirecționarea unui procent din impozitul pe venit. Șeful statului nu crede că inițiativa parlamentarului poate fi o soluție viabilă, deoarece Biserica Ortodoxă Română nu se află în situația de a se putea susține financiar, altfel decât de la stat.

”Cred că aici trebuie găsit un optim. Niciodată biserica nu a trecut pirtr-un proces de naționalizare. Nu se întâmpla ca la Vatican, care trăiește din proprietățile Bisericii Catolice. În mediul rural, Biserica este singura formă eficientă, garantată, de educare a populației. Dacă am ști toți cele 10 porunci, ar fi bine, de la preoți le mai auzi. Nu suntem în cazul în care Biserca să stea pe picioare din propriile venituri. Societatea românească e în tranziție. Acest parteneriat pe care l-am enunțat trebuie susținut. Bisericile care s-au întremat economic ajută cu diferite acțiuni sociale. În momentul de față cred că parte din societate are nevoie de biserică”, a declarat Traian Băsescu, care a adăugat că parteneriatul cu politicul decredibilizează Biserica.

Deputatul Verzilor, Remus Cernea, a propus ca Biserica să nu mai fi subvenționată de stat, prin intermediul politicienilor, ci să fie finanțată de cetățenii care doresc să le fie redirecționat un procent din venit în sprijinul unui anumit cult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel