Ce pensie avea Adrian Iovan. Muncea ca să supraviețuiască

Adrian Iovan
Adrian Iovan

Aflat la vârsta pensionării, Adrian Iovan a ales să muncească pentru a reuși să supraviețuiască, după ce în 2010 pensia sa a fost micșorată de Guvernul Boc.

Din 2011, pensia lui Adrian Iovan a fost micșorată radical - de la 15.000 de lei, la 1.900 de lei. Pilotul a declarat în repetate rânduri că se confruntă cu grave probleme financiare, după ce a fost învăţat cu un anumit standard de viaţă.

"Am ajuns la fundul sacului. Nu-i mai pot plăti pensia copilului, iar de fiecare data când ies cu Albert în oraş şi vrea o jucărie, îi spun că statul ne-a luat banii de jucării. Asociaţia Aviatorilor Pensionari - din care fac parte - a dat statul în judecată, pentru că nu este normal ca pensiile să fie influenţate retroactiv. De la 15.000 pe lună, am rămas cu 1.900 de lei. E adevărat că sunt oameni care trăiesc în România cu 300 de lei, dar eu am muncit pentru banii mei şi sunt obişnuit cu un anumit standard de viaţă. Am minte de aviator, nu de împingător de roabă", spunea la acea vreme Adrian Iovan, citat de jurnalul.ro.

1.500 de lei pensia alimentară. Mai rămânea cu 400 de lei

"Îi dau lui Bubu 15 milioane pensie alimentară, maşina o dau înapoi la bancă, că nu mai pot să o mai plătesc, şi eu cu ce rămân? Cu 4 milioane. Dar gazele, gunoiul, curentul, mâncarea? Cu ce mă mai duc la teatru, la operă, la restaurant?", se întreba revoltat pilotul.

A ales să muncească

În aceste condiții, după o carieră de 38 de ani şi peste 13.000 de ore de zbor, Adrian Iovan a decis să se angajeze ca instructor de zbor la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă. Acolo el preda cursuri viitorilor piloţi şi efectua zboruri pentru echipa de transplant, fiind remunerat cu aproximativ 1.500 de euro, mai scrie sursa citată. Pilotul a primit acest salariu până în vara trecută, când, după reorganizarea financiară, salariul său a fost redus la jumătate, până la 750 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel