Ce i-a spus Băsescu singurei românce din Republica Capului Verde

Președintele Traian Băsescu s-a întâlnit, vineri, cu singura româncă din Republica Capului Verde. Întâlnirea a avut loc pe insula Sal, acolo unde avionul care îl transportă pe șeful statului, a făcut o escală în drumul spre Chile.

„Sunt singura româncă de pe insula asta. E prima oară în 26 de ani când văd aici o aeronavă Tarom, nu mai zic de atâţia români şi chiar de preşedintele ţării. Sunt foarte emoţionată, e o surpriză imensă”, a spus românca, potrivit Mediafax.

Ea i-a povestit preşedintelui ca a absolvit Facultatea de Mecanică a Institutului Politehnic din Bucureşti în 1985, iar în anul 1986 a plecat în Capul Verde împreună cu soţul său, care e din această ţară.

„Vorbiţi foarte bine limba română, doamnă, pentru o unguroaică. E bine că nu aţi uitat-o”, i-a spus preşedintele. „De unde ştiţi că sunt unguroaică?”, a răspuns ea, iar Băsescu i-a spus că accentul ei este inconfundabil, chiar şi după 26 de ani.

Noemi Reka Estreias a spus că merge în fiecare an în vacanţă în ţară, iar Băsescu i-a povestit că şi el a mers în vacanţă la Covasna.

Băsescu a mai spus că se aştepta ca insula sa fie verde, însă a fost surprins să vadă deşert în jurul aeroportului. „Când e verde, doamnă, când plouă?”, a întrebat preşedintele, iar românca i-a spus că este foarte cald tot anul şi de aceea insula este şi foarte apreciată de turişti.

Românca a mai povestit că lucrează ca inginer mecanic la întreţinerea maşinilor hidraulice de pe aeroport şi că are împreună cu soţul şi fiul său şi o firmă de tranzacţii imobiliare şi comerciale.

Preşedintele Băsescu face, în perioada 25-30 ianuarie, o vizită în America Latină, unde va participa la Summitul Comunităţii Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (CELAC) - UE, având programată şi o vizită oficială în Peru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel