CCR, termen pe 15 septembrie pentru Guvern și Parlament referitor la moțiunea de cenzură

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Curtea Constituțională cere punctele de vedere referitoare la sesizarea Executivului pe moțiunea de cenzură.

Parlamentul și Guvernul trebuie să trimită la CCR punctele de vedere referitoare la sesizarea Executivului pe moțiunea de cenzură până pe 15 septembrie. Judecătorii constituționali vor stabili ulterior când va avea loc ședința de judecată.

Judecătorii constituționali au stabilit ca părțile să își exprime punctul de vedere referitor la cererea de soluționare a conflictului dintre Guvern si Parlament până pe 15 septembrie.

Termenul pentru ședința de judecată se stabilește ulterior.

Guvernul a sesizat Curtea Constituțională a României în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, în care acuză că nu au fost respectate procedurile în privința semnăturilor și a înștiințării în Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.

„Premisa esențială care face imposibilă împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură este însăși constituționalitatea inițierii, depunerii și comunicării moțiunii de cenzură. (...) Solicităm instanței de contencios constituțional să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională între Parlamentul României, pe de o parte, și Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispozițiilor constituționale cu privire la modul în care a fost inițiată și depusă moțiunea de cenzură, respectiv din încălcarea dispozițiilor constituționale cu privire la modul în care moțiunea de cenzură inițiată și depusă contrar Constituției a fost comunicată ulterior Guvernului”, potrivit sesizării, scrie Mediafax.

Cîţu, pregătit să dea afară prefecţii şi secretarii de stat de la USR-PLUS: Dacă nu mai sunt la guvernare, normal ar fi să plece

Premierul Florin Cîţu afirmă că se gândeşte la posibilitatea îndepărtării din funcţii a prefecţilor, subprefecţilor şi secretarilor de la stat de la USR-PLUS, după ce miniştrii au demisionat, iar partidul condus de Dan Barna şi Dacian Cioloş a depus o moţiune de cenzură. 

"Cum iau o decizie, o să o anunţ. Mi s-ar părea normal ca totuşi, dacă nu mai eşti la guvernare, să plece tot aparatul", a spus Florin Cîţu, întrebat dacă poate confirma informaţia pe surse conform căreia joi, 9 septembrie, ar urma să îi demită pe toţi cei din USR-PLUS în aparatul administrativ. 

Cu toate astea, el a spus şi de ce se teme dacă aceştia rămân pe funcţii. 

"O să vă spun teama mea cea mai mare. Şi e o teamă onestă. Dacă rămân, ar însemna să aduc la guvernare AUR şi PSD, pentru că asta e coaliţia azi, AUR, USR şi PSD. Teama este că cei numiţi de USR-PLUS pot reprezenta interesele AUR şi PSD. Niciodată nu o să am guvernare cu ei, aşa că mai bine îi înlătur. Dar momentan nu am luat nicio decizie", a declarat Florin Cîţu pentru Antena 3 (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel