Cazuri puține de Covid-19 în Germania. Cifre încurajatoare

Majoritatea autorităților la nivel de district și de orașe din Germania au raportat doar foarte puține sau chiar zero cazuri noi de COVID-19 în ultima săptămână, potrivit instituției responsabile cu răspunsul la noul coronavirus.

Majoritatea autorităților la nivel de district și de orașe din Germania au raportat doar foarte puține sau chiar zero cazuri noi de COVID-19 în ultima săptămână, potrivit instituției responsabile cu răspunsul la noul coronavirus, informează DPA, conform Agerpres.

Vestea bună a venit de la Institutul pentru boli infecțioase Robert Koch (RKI) și era valabilă luni dimineața, deși oficialii au avertizat că ar putea exista întârzieri regionale în raportarea datelor.

Cifre încurajatoare

Circa 50 de districte nu au raportat nicio infecție nouă pe parcursul unei perioade de șapte zile, în timp ce alte 220 de zone au confirmat cinci sau mai puține cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori.

Relaxarea restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de COVID-19 și implementate la mijlocul lunii martie a fost lăsată la latitudinea celor 16 landuri ale țării, după ce cancelarul Angela Merkel a renunțat la începutul acestei luni la eforturile de coordonare a unui răspuns la nivel național.

Restricțiile pot reveni în cazul în care apar prea multe infecții

Cu toate acestea, ea a insistat asupra unui prag care va impune din nou restricțiile odată ce va fi depășită limita de 50 de cazuri noi la 100.000 de persoane în curs de o săptămână în districtele locale.

Doar câteva zone s-au apropiat de încălcarea acestui prag sau chiar l-au depășit. Un total de peste 400 de localități au fost analizate de Institutul Robert Koch. La nivel național, tendința descendentă a cazurilor noi a continuat, cu 342 înregistrate în ultimele 24 de ore.

Potrivit bilanțului Institutului, în Germania se înregistraseră 174.697 de contaminări și 7.935 de decese provocate de COVID-19 până duminică la miezul nopții. De asemenea, numărul persoanelor vindecate a ajuns 154.600, conform cifrelor furnizate de RKI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel